Press "Enter" to skip to content

Doliu în lumea filmului! O actriță iubită, figură marcantă a cinematografiei, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani

Lumea filmului internațional, în doliu! Sandra Milo, o figură marcantă a cinematografiei italiene, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Potrivit informațiilor din presa italiană, actrița a murit în somn, la reședința sa din Roma.

Lumea filmului internațional, în doliu! Sandra Milo, o figură marcantă a cinematografiei italiene, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Potrivit informațiilor din presa italiană, actrița a murit în somn, la reședința sa din Roma.

  • Lumea filmului, în doliu
  • O actriță iubită, figură marcantă a cinematografiei, s-a stins din viață
  • Avea 90 de ani

Sandra Milo, actrița cunoscută pentru interpretarea sa din filmul 8½ al lui Federico Fellini, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Potrivit unui comunicat al familiei, aceasta a murit în somn, la reședința ei din Roma.

Sandra Milo s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani

Prin intermediul unui comunicat, familia Sandrei Milo a confirmat vestea trecerii în neființă a actriței, spunând că aceasta a murit în somn și a fost înconjurată de cei dragi și de câinii săi, Jim și Lady.

La scurt timp după ce a apărut vestea, adjunctul ministrului italian al Culturii, Lucia Borgonzoni, a transmis un mesaj emoționant prin intermediul rețelelor de socializare.

„În cariera ei foarte lungă, ea a fascinat și a fost muza unor mari regizori precum Federico Fellini și a cucerit inimile a milioane de italieni. La revedere #sandramilo.”, a scris Lucia Borgonzoni.

Deși Sandra Milo și-a făcut debutul pe marele ecran în 1955, întâlnirea cu Federico Fellini în 1963 a marcat un salt important în cariera ei datorită filmului 8½, în care a interpretat-o pe Carla, iubita regizorului Guido Anselmi (Marcello Mastroianni).

Mai târziu, regizorul a distribuit-o alături de propria sa soție în filmul din 1965 Juliet of the Spirits.

Sandra Milo a fost onorată cu premiul David di Donatello pentru întreaga carieră în 2021

În anul 2021, Sandra Milo a fost onorată cu premiul David di Donatello pentru întreaga carieră, versiunea italiană a premiilor Oscar. Talentul ei a atras atenția altor regizori de renume, precum Roberto Rossellini, Gabriele Salvatores, Gabriele Muccino, Pupi Avati, Jean Renoir și Claude Sautet.

De-a lungul carierei sale a colaborat cu unele dintre cele mai mari nume ale industriei cinematografice postbelice din Italia, printre care Alberto Sordi și Marcello Mastroianni.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page