Press "Enter" to skip to content

Doliu în România! Două pierderi imense pentru țara noastră

Doliu în România pentru pierderea a două nume mari care s-au remarcat ăn mod deosebit în lumea medicală. Vestea trecerii lor în neființă i-a întristat pe toți cei care i-au cunoscut, care au fost ajutați de către ei, sau pur și simplu au avut ocazia să îi asculte vorbind. A murit un medic cunoscut, specializat în medicina muncii, și un profesor universitar implicat în domeniul chimiei organice.

Două pierderi imense pentru România

Prima veste tristă este despre medicul Marinela Ecea care s-a stins din viață joi, 9 iunie 2022. A fost un medic de renume care a lucrat la Aria Clinic & Recuperare, fiind specializată în medicina muncii. Anunțul trist cu privire la trecerea sa în neființă a fost făcut public de către colegii medicului. Aceștia au transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer lăsând în urmă amintirea unui om minunat, a unui medic desăvârșit, care va rămâne mereu în gândurile noastre, au spus colegii regretatului medic.

Și pentru că pe unde a trecut, medicul s-a făcut remarcat datorită profesionalismului și a fost respectat de toți cei cu care a lucrat, și foștii colegi ai Marinelei Ecea au transmis un mesaj în care și-au exprimat regretul față de pierderea medicului.

Ne va lipsi mult Marinela, omul cald și echilibrat, colega adevărată, mereu un sprijin pentru noi toți, prietena cu zâmbet blând și vorbe bune. Sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să o odihnească în pace!, au transmis aceștia.

A murit profesorul Dan Ciubotariu, implicat în domeniul chimiei organice

Dan Ciubotariu s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Dan Ciubotariu s-a născut în aprilie 1949. Acesta a urmat cursurile Facultății de Chimie Industrială din cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia” Timișoara, unde a obținut diploma de inginer în specialitatea Tehnologia Substanțelor Organice.

În pofida prestigiului său profesional, Dan (așa cum îi spuneam noi toți) a fost mereu omul modest, bonom, dispus călăuzească pașii celor tineri și să acorde povața. Dincolo de aparența sa de visător incurabil, chimistul Dan Ciubotaru a fost un mare vizonar. A avut un simț al umorului foarte dezvoltat, cum doar cei înțelepți și erudiți îl pot avea, a fost mesajul emoționant transmis de reprezentanții Facultății de Farmacie a UMF „Victor Babeș” din Timișoara.

El a fost cunoscut la nivel național mai ales pentru implicarea sa în domeniul chimiei organice. Disciplina de Chimie Organică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara există din anul universitar 1992/1993, având, la vremea începutului un singur cadru didactic asociat, respectiv conf. dr. ing. Dan Ciubotariu. El a fost cel care a pus bazele disciplinei, contribuind în mod esenţial la înfiinţarea Facultăţii de Farmacie.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page