Press "Enter" to skip to content

Doliu în teatru. A murit Rareș Ioan Stoica, fostul logodnic al Manuelei Hărăbor. Era actor la Teatrul Nottara

Actorul Rareș Ioan Stoica, fostul logodnic al Manuelei Hărăbor, a murit la doar 54 de ani. El a jucat peste 25 de ani pe scena instituției de cultură.

Rareș Ioan Stoica a murit în după-amiaza zilei de 27 decembrie. Actorul avea o fată cu actrița Crenguța Hariton, de care era divorțat, dar era cunoscut și ca fostul logodnic al Manuelei Hărăbor.

„Aflu cu tristețe că aseară a plecat la Domnul actorul Rareș Ioan Stoica. De el mă leagă multe amintiri din anii zbuciumați 90, când eram împreună tovarăși în Liga Studenților din România. Un bărbat frumos cu un suflet sensibil și neliniștit, mereu în căutarea unui sens pe care nu-l descoperea în acest spațiu finit. 00:55 / 00:58 Sper ca să-i dea Dumnezeu liniștea pe care nu și-a găsit-o aici… Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în Împărăția Sa! PS. Rog preoții și ieromonahii care citesc aceste rânduri să-l pomenească la Sfânta Liturghie în zilele următoare”, a anunțat pe facebook Iulian Capsali, un apropiat al actorului.

Rareş Ioan Stoica a absolvit Academia de Teatru și Film din Bucureşti în anul 1993, specializarea actorie, la clasa profesorului Alexandru Repan. Imediat după absolvire, a fost cooptat în trupa Teatrului Nottara, din care a făcut parte vreme de peste 25 de ani.

Aici a jucat în spectacole importante precum: „Avarul” de J.B.P. Molière, regia: Mircea Cornişteanu (1993); „Underground”, adaptare după piesa „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, regia: Alexandru Repan (1993); „Beckett” de Jean Anouilh, regia: Alexandru Repan (1995); „Laurii domnului Schultz” de Jean-Noël Fenwick, regia: Mircea Cornişteanu (1996); „Moştenirea lui Cadâr”, regia: Tania Filip (1999); „Orfanul Zhao”, regia: Alexandru Dabija (2000).

Rareș Ioan Stoica a avut colaborări și cu Teatrul Godot, dar și cu Teatrul Mic.

Actorul Rareș Stoica și Manuela Hărăbor s-au logodit în 2012, la Mănăstirea Radu Vodă, dar au ales să meargă pe drumuri diferite după patru ani. Rareș Ioan Stoica a fost foarte grijuliu cu actrița și cu fiul ei, pe care l-a tratat ca pe propriul copil.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page