Press "Enter" to skip to content

Doliu în toată România! A murit un mare artist al vremurilor

În ultima vreme au plecat dintre noi o mulțime de personalități, care au lăsat în urmă numai regrete și lacrimi. Aflăm acum că un mare artist ne-a părăsit, la venerabila vârstă de 87 de ani. Toată lumea este cutremurată de această veste.

A murit Dumitru Pasima

Lumea artistică românească a suferit o mare pierdere. Aflăm că Dumitru Pasima, unul dintre cei mai mari sculptori din țară, cunoscut chiar și peste hotare, a plecat din această lume. Anunţul a fost făcut chiar de către nepoata artistului, Lila Pasima, într-o postare pe Facebook. Ea și tatăl ei erau foarte apropiați de sculptor, care a lăsat în urmă numai tristețe.

 Dumitru Pasima a plecat dintre noi la venerabila vârstă de 87 de ani, pe data de 9 August, după o viață petrecută în lumea artistică. Acesta a murit din cauze naturale, având în vedere că avea o vârstă înaintată. Și problemele de sănătate și-au făcut apariția în ultimii ani, dar asta nu l-a ținut departe de meseria lui.

”Dumitru Pasima — Tache pentru familie şi apropiaţi, Pasima pentru colegii de breaslă — a spus ieri la revedere unei lumi pe care el nu o mai simţea ca fiindu-i apropiată. Cu o seriozitate şi o atitudine aproape ascetică faţă de meseria lui, pe care a iubit-o pînă la sfârşit cu un devotament neîmpuţinat, sever în principii şi un pedagog rar, cu o înţelegere profundă a substanţei lăuntrice a sculpturii şi o perspectivă morală asupra mişcării noastre în lume, Dumitru Pasima a dăruit sculpturii şi artei româneşti o mică lume mare, pe care dacă ai şansa să o descoperi şi să o vizitezi o vei păstra în gîndurile şi bucuriile inimii tale.”, a nepoata artistului pe rețelele de socializare.

Dintre cele mai importante realizări amintim Poarta, Veghe, Sacrificiu, Mioritica, Scara, Pieta, Mama și Fiul, Zbor, Intrarea în paradis.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page