Press "Enter" to skip to content

Doliu uriaș în România. A murit Octavian Vintilă

Este doliu iar în presa românească. A murit Octavian Vintilă. Era vocea de la România Actualități și cel care a comentat exercițiul Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice.

Este iar doliu în presa românească. A murit Octavian Vintilă. El a fost mai întâi sportiv, practicând scrima. Mai apoi, Octavian Vintilă a devenit jurnalist sportiv, fiind unul dintre cei mai iubiți comentatori de la Radio România Actualități.

Octavian Vintilă era născut pe 22 iunie 1938. El a murit vineri, la vârsta de 86 de ani.

”A cucerit și titlul național la individual în 1968 și în 1969. Cu lotul olimpic al României a participat la Jocurile Olimpice de vară din 1964 de la Tokyo și la cele din 1972 de la Munchen, unde România s-a clasat pe locul 4 la proba pe echipe.

După ce s-a retras din activitatea competițională, a devenit arbitru internațional de scrimă și a fost vicepreședinte al Federației Române de Scrimă din 1975 până în 2000.

În paralel, a devenit jurnalist, lucrând la biroul de presă al clubului Steaua împreună cu Cristian Țopescu.

Apoi a fost comentator sportiv și realizator de programe la Radio România Actualități. De-a lungul carierei sale a comentat șase ediții ale Jocurilor Olimpice, începând cu ediția din 1976”, potrivit România – Actualități.ro.

Dan Georgescu a murit la doar 57 de ani

Un alt mare jurnalist a murit zilele trecute. Dan Georgescu a murit la doar 57 de ani. Dan Georgescu a avut o carieră excepțională la postul public de radio, care a început în urmă cu mai mult de 30 de ani.

Jurnalist, operator, dar și redactor, acesta avea să își încheie drumul în lumea noastră mai repede decât și-ar fi imaginat cei apropiați.

Dan Georgescu a avut o carieră de excepție la postul public de radio, care a început în urmă cu mai mult de 30 de ani, acolo unde a parcurs toate treptele profesionale care l-au definit ca jurnalist.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page