Press "Enter" to skip to content

Doliu uriaș în sportul românesc! Un fost campion al României s-a stins din viață / FOTO

Lumea sportului din România este în doliu! Un fost campion național la atletism și antrenor al echipei naționale în anii 1970 s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani.

  • Este doliu în sportul românesc
  • Un fost campion al României s-a stins din viață

Ioan Marconi, un fost campion național la atletism și antrenor al echipei naționale în anii 1970 s-a stins din viață. Acesta avea vârsta de 84 de ani in momentul in care a decedat.

A murit Ioan Marconi

Ioan Marconi a fost o emblemă importantă a sporului românesc. Acesta a fost decan al Facultății de Sport din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș, dar și cadru didactic la Universitatea Aurel Vlaicu. Ambele instituții sunt situate în Arad.

Vestea tristă a decesului fostului campion a fost anunțată pe pagina de Facebook a Asociației Județene de Atletism, organizație pe care Ioan Marconi a condus-o și a fost membru onorific.

Cu tristețe în suflet am fost anunțat de doamna Marconi că domnul Marconi Ioan, camaradul nostru din asociație, a încetat din viață în dimineața acestei zile. Drum lin printre îngeri, domnule profesor. Transmitem sincere condoleanțe întregii familii Marconi.„, se arată pe pagina de Facebook a Asociației Județene de Atletism, organizație pe care regretatul Ioan Marconi a condus-o și a fost membru onorific.

Cine a fost Ioan Marconi

Ioan Macroni s-a născut la data de 12 ianuarie 1939. Fostul campion la atletism a avut o carieră impresionantă în sport.

Acesta a devenit cunoscut la Universiada din 1964, când a obținut medalii de aur pentru România în probele de 100 și 200 de metri garduri, precum și în cursele de 400 și 800 de metri, inclusiv ștafeta de 4×400 de metri.

Ioan Marconi a devenit campion național în repetate rânduri în aceste probe. Tot el s-a afirmat ca un antrenor de renume.

Ei bine, printre cei care i-au fost elevi se numără Ibolya Korodi, care a obținut o prestigioasă clasare pe locul 4 la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980, în proba de ștafetă 4×400 de metri.

Și asta nu este tot. Regretatul mare campion a fost de asemenea antrenorul lui Gheorghe Petronius în proba de 400 de metri garduri, care a fost selecționat în lotul olimpic pentru Munchen 1972.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page