Press "Enter" to skip to content

Domeniul în care românii sunt plătiți și cu 5.000 de euro pe lună, însă duce lipsă de angajați. Peste 25.000 de posturi sunt libere

Piața muncii din România nu se află printre cele mai bine plătite din țările europene, însă domeniile cu salarii uriașe duc lipsă de angajați. Dacă până acum românii își căutau locuri de muncă bine plătite, aceasta este ocazia să căștige salarii de 5.000 de euro pe lună, deoarece peste 25.000 de posturi sunt libere.

  • Un domeniu din România este în criză de angajați și are o lipsă de 25.000 de persoane
  • Oferă salarii de 5.000 de euro

Un salariu de 5.000 de euro poate să sune ca un vis pentru oamenii obișnuiți, însă pentru cei care lucrează în acest domeniu este o realitate. Chiar dacă salariul este mai mult decât motivant, angajatorii nu au cui să le ofere, deoarece duc lipsă de angajați, fiind libere 25.000 de posturi. De asemenea, este considerat și unul dintre cele mai stresante locuri de muncă din câte există.

Domeniul în care românii sunt plătiți și cu 5.000 de euro pe lună

România are o mulțime de absolvenți de studii superioare, însă puțini dintre ei ajung să câștige salarii de 5.000 de euro pe lun. Ei bine, este posibil în domeniul IT, însă lipsa de angajați este din ce în ce mai mare, astfel că a ajuns la 25.000 de posturi libere, în timp ce în Europa sunt 500.000 de posturi vacante în acest domeniu.

Domeniul IT oferă aproape cele mai mari salarii din România, fiind vorba de mii de euro, care pentru un tânăr sunt mai mult decât suficient. Din acest motiv, tot mai mulți oameni aleg să urmeze cursuri în acest domeniu, pentru a putea să muncească ulterior.

”Am făcut o facultate economică, nicio legătură cu IT-ul și încă de atunci am început eu să mă joc pe acasă, și să învăț câteva lucruri, mi s-a parut foarte interesant și am zis să duc chestia asta mai departe”, a spus Paul Costea la Observator.

Cursurile durează doar câteva luni

Drumul înspre o carieră de succes și un salariu care să satisfacă toate nevoile este mai scurt decât credeam cu toții. Cursurile durează doar 10 luni, iar apoi pot să muncească în cadrul companiilor mari, care oferă salarii mult peste media din România.

”Pot să învețe atât partea tehnică, încep cu bazele programării. Se lucrează foarte mult în echipă, e un skill important”, a declarat Bogdan Toader.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page