Press "Enter" to skip to content

E bine sau nu să congelezi pâinea. Cât de sănătoasă e, de fapt, când e păstrată așa

E bine sau nu să congelezi pâinea? Este o alegere mai sănătoasă dacă este păstrată așa? Puține persoane știu acest lucru.

E bine sau nu să congelezi pâinea? Tot mai multe persoane optează pentru această metodă de păstrare. Este însă și o alegere atât de sănătoasă într-adevăr? Studiile ne dau răspunsul pe care trebuie să îl știm.

E bine sau nu să congelezi pâinea

Pâinea este alimentul care nu lipsește de pe masa românilor. Se găsește oriunde și o mulțime de persoane au făcut deja un obicei din a o consuma la fiecare preparat. Sub ce formă e bine însă să o păstrăm?

De-a lungul timpului au fost realizate mai multe studii legate de pâine, dar și de calitatea și de beneficiile sale. Iar cum pâinea congelată e la mare căutare, iar multe persoane o și păstrează așa, aceste răspunsuri ar putea fi de mare interes.

Spre exemplu, cercetătorii au analizat efectul pe care pâinea albă congelată, dar și prăjirea ulterioară a acesteia îl are asupra organismului. Totodată, au fost comparate și pâinea din magazin, proaspătă, dar și pâinea de casă.

E bine sau nu să congelezi pâinea? Rezultatele au fost unele surprinzătoare. Pentru pâinea de casă congelată, iar apoi dezghețată, nivelul de zahăr din sânge a fost redus cu 31% în doar două ore.

Cât de sănătoasă e, de fapt, când e păstrată așa

De cealaltă parte, prăjirea pâinii proaspete a redus și creșterea glucozei cu 25 la sută. Ulterior, pâinea de casă congelată, dezghețată, iar mai apoi prăjită a redus răspunsul zahărului din sânge cu 39%.

De cealaltă parte, în timpul studiului, când se folosea pâine albă din comerț, congelarea înainte de prăjire nu a îmbunătățit răspunsul organismului în ceea ce privește nivelul de zahăr din sânge, arată Sciencealert.com.

Iar acest lucru denotă totodată și diferența dintre pâinea din comerț și cea de casă. Mai exact, este vorba despre ingredientele utilizate în momentul în care ambele sunt preparate. Și totuși e bine sau nu să congelezi pâinea?

Cercetătorii spun că în urma acestor studii, dovezile nu sunt destul de clare. Pe de altă parte, până acum s-a aflat că pâinea congelată ar putea scădea nivelul de zahăr din sânge. Iar acest lucru este esențial în special pentru persoanele care suferă de diabet.

Pe de altă parte, pentru a avea un răspuns mai clar, cercetătorii spun că este nevoie de mult mai multe studii. De asemenea, trebuie luat în calcul și tipul de câine consumat. După cum spuneam mai sus, pâinea de casă poate fi o alegere mai sănătoasă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page