Press "Enter" to skip to content

E iarnă în toată regula pe Transfăgărășan. Stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri în zona Bâlea Lac

În timp ce în unele zone ale țării încă sunt înregistrate temperaturi mai crescute decât cele obișnite pentru această perioadă, pe Transfăgărășan iarna și-a intrat în drepturi. Stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri în zona Bâlea Lac.

  • Iarna și-a intrat în drepturi pe Transfăgărășan
  • În zona Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri

Potrivit informațiilor, în acest weekend, mai exact în noaptea de sâmbătă spre duminică, condițiile meteorologice s-au înrăutățit pe DN 7C – Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă (jud. Sibiu) și Piscul Negru (jud. Argeș). Stratul de zăpadă depus a ajuns la 10 centimetri și pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheață.

E iarnă în toată regula pe Transfăgărășan

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, stratul de zăpadă depus în zona Bâlea Lac măsoară în jur de 10 cm. Vântul a bătut cu putere, iar pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheață, scrie oradesibiu.ro.

În cursl zilei de ieri, utilajele DRDP Brașov au acționat pentru curățarea drumului cu materiale antiderapante, însă condițiile de circulație rămân în continuare foarte dificile.

Astăzi, pe data de 6 noiembrie, circulația pe Transfăgărășan și Transalpina a fost interzisă, începând cu ora 08:00, pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800); DN67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800), scrie sursa menționată anterior.

A fost anunțat Vortex polar în România, în această iarnă

Cu doar câteva zile în urmă, meteorologii au anunțat că în această iarnă, în România, va fi un Vortex polar care va aduce cu el temperaturi mai scăzute și condiții propice pentru precipitații sub formă de zăpadă.

„Noiembrie se prefigurează o lună cu mai multe precipitații, ele sunt deja active, vor fi în trecere cam peste toată țara, în fiecare săptămână. La nivelul întregii luni, tendința este de exces de umiditate”, a declarat meteorologul Simona Căpşună.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page