Press "Enter" to skip to content

Ea este Maria, gravida care a murit la 24 de ore după internarea în Maternitatea din Bacău. Familia face acuzații grave

Maria, o femeie în vârstă de 38 de ani, a murit la 24 de ore de la internarea la Maternitatea din Bacău. În timp ce familia face acuzații grave, medicii spun că au urmat procedurile întocmai.

Femeia în vârstă de 38 de ani a murit la scurt timp după ce a mers la Spitalul Judeţean Bacău, pentru că avea dureri cauzate de sarcina oprită din evoluție.

Ea este Maria, gravida care a murit la 24 de ore după internare

Femeia în vârstă de 38 de ani, însărcinată în luna a patra în urma unei proceduri de fertilizare in vitro, a ajuns la Spitalul Județean Bacău, cu dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap. Partenerul de viață al femeii acuză spitalul nu a îngrijit-o corespunzător şi a lăsat-o nesupravegheată o zi întreagă. Bărbatul a făcut mai multe plângeri la Colegiul Medicilor, la Poliţie, dar şi la Ministerul Sănătăţii.

Aurelia Țaga, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău, a declarat că pacienta a fost preluată de medici de la primul moment al prezentării în secție și tot timpul a fost monitorizată. Problemele de sănătate pe care Maria le avea au cauzat, însă, degradarea rapidă a stării sale generale.

„În prezent, cazul este în anchetă penală desfășurată de Poliția Bacău. Medicina legală a efectuat necropsia și a emis certificat constatator preliminar al decesului și s-au recoltat probe care sunt în lucru la medicina legală Iași. Deocamdată nu avem o cauză a acestei evoluții fulminante spre gravitatea pacientei. Pacienta a fost preluată de specialiști de la primul moment al prezentării în secțiile noastre și tot timpul a fost monitorizată, s-a intervenit terapeutic în funcție de starea pacientei. Evoluția a fost fulminantă spre gravitate, ceea ce a dus la deces,” a precizat Aurelia Țaga, pentru Digi24.

Medicii au constatat, la o primă evaluare, că sarcina femeii s-a oprit din evoluție. Abia după 12 ore au dus-o în sala de operație, timp în care starea ei de sănătate s-a degradat tot mai mult. Doctorii nu puteau efectua intervenția chirurgicală din cauza protocolului medical, ba chiar au suspectat că Maria mai are și alte afecțiuni. În timpul intervenției a fost scos colecistul, pentru că s-a constatat că este inflamat, iar sarcina s-a evacuat de la sine.

După operație, femeia a fost dusă la terapie intensivă în stare gravă, medicii având un pronostic negativ în ceea ce o privește, chiar și după operație. La doar câteva ore distanță, a făcut un stop cardiorespirator, a fost resuscitată, însă a urmat și al doilea stop cardiorespirator, din care nu și-a mai revenit, fiind constatat decesul.

Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a se afla care a fost cauza morții celor doi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page