Press "Enter" to skip to content

Florentina Satmari, unul dintre cei mai cunoscuți realizatori de emisiuni de muzică populară din TVR, a trecut în neființă

Florentina Satmari, unul dintre cei mai mari realizatori TV ai României, a trecut în neființă, anunță colegii și apropiații. Matilda Pascal Cojocărița, interpretă de muzică populară, unul dintre colaboratorii apropiați ai Florentinei Satmari, a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina sa de socializare.

„Ne-a părăsit MAMUCA

Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului! Cu mare durere în suflet vă spun drum lin către stele, Mămuca, odihnă în lumină, aplauze și flori!”, a scris artista pe pagina sa de socializare.

Absolventă a Conservatorului, secția canto clasic

Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” – secţia canto clasic, Florentina Satmari a scris o pagină de aur în istoria TVR datorită nenumăratelor emisiuni de muzică populară pe care le-a produs la sugestia şi îndrumarea marelui om de televiziune Tudor Vornicu.

A descoperit şi a lansat numeroase tinere talente pe care azi le regăsim în Filmoteca de Aur a TVR, a realizat împreună cu Paul Urmuzescu emisiuni-spectacol intitulate de la “Allhambra la Tănase”, dar şi emisiuni despre creaţia marilor compozitori, s-a implicat în organizarea Festivalurilor: “Crizantema de Aur” de la Târgovişte, “Maria Tănase” de la Craiova.

„Florentina este unul dintre realizatorii de televiziune cei mai dragi mie. Am colaborat decenii la rând, iar roadele colaborării noastre sunt zeci de emisiuni de colecție rămase în arhiva Televiziunii Române și nu numai”, scria îndrăgita Irina Loghin pe pagina sa de scializare în 2022.

A realizat filme cu artiști importanți de muzică populară

A făcut filme cu artiști importanți de muzică populară, cum ar fi „Roata vieții” cu Maria Dragomiroiu, „Hai neică prin Teleorman” cu Floarea Calotă, „Omule, cântecul meu” cu Ion Dolănescu, și așa mai departe. Deşi îndrăgostită de televiziune, Florentina Satmari nu a renunţat definitiv la cântat, efectuând diverse turnee în Europa şi chiar în Japonia. Florentina Satmari a fost responsabilă cu organizarea Festivalului „Callatis” și cu realizarea fotografiilor. În plus, din 2004, ea este realizatoarea emisiunii „Album Naţional” la Naţional TV. De asemenea, a realizat o serie impresionantă de emisiuni, concerte, turnee (caravane), festivaluri folclorice, prin care-a adus atâta bucurie publicului şi îndrăgiţilor interpreţi.

 

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page