Press "Enter" to skip to content

Fosta șefă a Casei de Pensii aruncă bomba! Cine sunt bătrânii care vor avea pensia dublată

Majoritatea beneficiarilor vor experimenta o creștere a pensiilor, iar conform celor mai recente informații, există chiar și cazuri în care pensiile se vor dubla.

Pensiile mici se vor dubla, în multe cazuri, după recalculare. Este anunțul făcut de fosta șefă a Casei de Pensii. Doina Pârcălabu a declarat la Realitatea și că, în cazul în care pragul de impozitare va crește, românii cu pensii sub trei mii de lei vor rămâne cu până la o sută de lei în plus.

„Sunt posibile majorările de 90 % 100% în cazul persoanelor cu pensii foarte mici și care au avut un număr mare de ani de muncă, stagiul de cotizare realizat, pentru că acolo se adaugă acele sume ca urmare a punctelor de stabilitate care au o valoare unică pentru toți. Nu mai țin cont de salariile pe care le-a avut o persoană sau de locul de muncă în care a lucrat.

Acum saltul de la 2000 la 3000 ar însemna încă o creștere cu 50 la sută. Dacă discutăm în valori absolute ar însemna o creștere cu 1000 RON.

Cei care au pensiile în intervalul 2000-3000 RON vor beneficia în valoarea netă sub 100 RON cei care au pensiile mai mari vor avea o pensie netă mai mare cu 100 RON dacă măsura va fi introdusă și implementată”, a explicat Doina Pârcălabu.

Începând cu 1 septembrie 2024, intră în vigoare noua lege a pensiilor, aducând schimbări semnificative în sistemul de pensii din România. Însă, unele modificări au fost deja aplicate începând cu 1 ianuarie 2024.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page