Press "Enter" to skip to content

Găinile Ayam Cemani – rare și scumpe

Sapou: Descopera găinile Ayam Cemani – păsări rare și scumpe de culoare neagră

 Probabil că ai văzut până acum câini, pisici sau oi de culoare neagră, dar ai auzit vreodată de găini negre? Este adevărat, aceste păsări rare există și sunt cunoscute sub numele de Ayam Cemani. Dar cum au ajuns aceste găini să fie atât de unice și de scumpe? Vom afla în continuare.

  Fibromelanoza și culoarea neagră

Găinile Ayam Cemani sunt, fără îndoială, unice. Aspectul lor întunecat se datorează unei anomalii numite fibromelanoză, care determină pigmentul de culoare neagră să fie prezent în exces în țesuturile păsării, inclusiv penele și oasele. Această afecțiune este prezentă încă de la stadiul de embrion, ceea ce face ca păsările să fie complet negre chiar și înainte de a se naște.

Deși există alte păsări cu pene de culoare neagră, cum ar fi găinile Minorca sau Orpington, Ayam Cemani sunt diferite prin faptul că au și pielea și mușchii de culoare neagră. În plus, ouăle lor sunt, de asemenea, negre, ceea ce le face și mai rare și mai prețioase.

 Prețurile ridicate și popularitatea

Datorită rarității lor, găinile Ayam Cemani sunt considerate printre cele mai scumpe păsări din lume. Un exemplar poate ajunge să coste până la 5.000 de dolari, în funcție de calitatea și de originea animalului. În Indonezia, de unde provin aceste găini, ele au o semnificație culturală aparte și sunt considerate norocoase și aducătoare de prosperitate.

Cu toate acestea, popularitatea lor a crescut și în alte părți ale lumii, în special în Statele Unite și Europa. Crescătorii și fermierii se luptă pentru a obține aceste păsări rare, în speranța că vor putea face o afacere profitabilă din ouăle și carnea lor extrem de valoroase.

  Îngrijirea și creșterea găinilor Ayam Cemani

Găinile Ayam Cemani sunt păsări relativ mici, cu o greutate medie de 2-3 kg. Sunt cunoscute pentru personalitatea lor prietenoasă și pentru faptul că sunt ușor de îngrijit. Cu toate acestea, trebuie să li se acorde atenție specială în ceea ce privește hrana și mediul de trai.

Aceste păsări rare au nevoie de hrană bogată în proteine și de un mediu curat și bine îngrijit pentru a crește sănătoase și puternice. De asemenea, trebuie să fie protejate de prădători, deoarece sunt o țintă ușoară datorită culorii lor întunecate.

În concluzie, găinile Ayam Cemani sunt un exemplu uimitor de cât de diversă poate fi natura. Aceste păsări rare și scumpe sunt o atracție pentru mulți iubitori de animale și fermieri, iar frumusețea lor neagră unică nu poate fi ignorată. Dacă doriți să dețineți o astfel de pasăre, asigurați-vă că vă faceți temele și că sunteți pregătiți să investiți timp și bani pentru a le oferi condițiile de trai adecvate.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page