Press "Enter" to skip to content

Gata cu temperaturile de vară! De marţi, totul se schimbă. Revin ninsorile, anunţ de ultimă oră de la ANM

Ultimul weekend din luna martie s-a terminat, iar temperaturile înregistrate în marea majoritatea a țării au fost de vară. Cu toate acestea, meteorologii spun că revine vremea rece și ninsorile.

Avertizarea meteorologilor. Vremea se răcește din nou

Dacă la sfârșitul lunii martie am avut temperaturi de 25 de grade Celsius, meteorologii ne anunță ca luna aprilie va începe cu vânt, ploi, și ninsori în zona de munte.

În regiunile intracarpatice, vremea se va răci accentuat și va fi vântoasă. Valorile termice diurne se vor apropia de normele climatologice. Pe parcursul zilei vântul va prezenta intensificãri susţinute în toatã ţara. Vor fi viteze de 55…65 km/h şi local de peste 70…75 km/h, iar în zona montanã înaltã rafalele vor depăşi 90…100 km/h.

Va ploua sub formă de aversă și se vor semnala descărcări electrice în Maramureș, Banat, Crișana și Transilvania. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi izolate.

La munte, la altitudini în general de peste 1600 m, trecător vor fi şi precipitații sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în Maramureş şi 25 de grade în estul Munteniei, Dobrogea şi sudul Moldovei

Vremea astăzi, 1 aprilie

În Dobrogea și Bărăgan vom avea parte de vreme frumoasă, cu soare și înnorări trecătoare. În Bărăgan, maximele ajung până la 31 de grade, iar în Delta Dunării și la malul mării va fi mai răcoare, cu temperaturi cuprinse între 16 și 21 de grade.

În Moldova, temperaturile se mențin ridicate, dar vântul este mai puternic. La Focșani, temperaturile vor trece de 30 de grade Celsius. De asemenea, în Bucovina, temperaturile sunt mult mai mari față de normele pentru această perioadă. Se înregistrează circa 30 de grade.

Vremea se menține caldă și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Temperaturile se mențin similare cu cele de ieri, adică 27-28 de grade. În vest va fi foarte cald pentru această perioadă.

În Oltenia, temperaturile mai cresc față de ieri și se vor înregistra 30 de grade la Slatine. Peste noapte este posibil să plouă, iar vântul va avea o viteză de 65 km/h.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page