Press "Enter" to skip to content

Glicemia crește alarmant în doar 10 minute după ce consumi acest aliment. În plus, se digeră abia după 3 zile și crește riscul de AVC

Probabil ați auzit multe despre modul în care mâncarea de tip fast-foof vă afectează negativ corpul. Probabil ați auzit și despre toate studiile efectuate pe fast-food și despre ingredientele, substanțele chimice și aditivii pe care îi conține.

Cu toate acestea, uneori pofta de un Big Mac pare prea tentantă pentru a rezista. Și, odată ce ai gustat toate studiile cu faptele și cifrele lor precaute sunt repede uitate în graba de a consuma un Big Mac gustos și suculent.

Dar, poate că trebuie să aruncați o privire mai atentă asupra acestui burger apetisant. Mai jos, am rezumat ingredientele Big Mac-ului și efectele acestora asupra corpului tău. Veți observa că poate fi o provocare să alegeți o masă sănătoasă. Să aruncăm o privire la ce face Big Mac-ul asupra corpului tău.

Primele 10 minute – creierul nostru preferă alimente bogate în calorii
Creierul nostru a evoluat într-o perioadă în care mâncarea era rară, așa că am devenit adepți în alegerea alimentelor bogate în calorii. Un Big Mac obișnuit (cu brânză și sos) conține 540 de calorii și crește glicemia la niveluri anormale.

Mâncarea nedorită declanșează sistemul de recompensă al creierului tău prin eliberarea unui val de substanțe chimice „bune” – cum ar fi neurotransmițătorul dopamina – care induc sentimente de plăcere. Acest proces funcționează într-un mod similar cu cel al drogurilor precum cocaina și contribuie la probabilitatea de a mânca compulsiv.

Știați că o chiflă Big Mac conține un nivel ridicat de sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză și sodiu? Ambele ingrediente creează dependență și, prin urmare, vă fac organismul să dorească mai mult de ele. Aceste ingrediente sunt, de asemenea, dăunătoare și pot provoca obezitate, diabet și boli de inimă.

Un Big Mac conține 970 de miligrame de sodiu. Această cantitate imensă de sare poate duce la deshidratare. Cu simptome care le imită îndeaproape pe cele ale foametei, este ușor ca deshidratarea să te păcălească, făcându-te să crezi că trebuie să te întorci pentru o altă porție de mâncare.

Ingerarea prea multă sodiu face ca rinichii tăi să elimine sare greu. Pentru a încerca să eliminați excesul de sare din organism, corpul dumneavoastră atrage apoi apă din țesuturile din jur. Această acumulare de lichid înseamnă că inima ta trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sânge. Acest lucru cauzează hipertensiune arterială și poate duce în cele din urmă la boli de inimă și accident vascular cerebral.

Ți-e vreodată foame după ce tocmai ai mâncat un Big Mac? Acest lucru se datorează faptului că ați pierdut controlul asupra zahărului din sânge, făcându-vă poftă și de mai multă de mâncare fast-food.

Prima dată când consumați o masă bogată în calorii, răspunsul la insulină vă poate reduce nivelul de glucoză, făcându-vă să doriți să mâncați mai mult. Siropul de porumb bogat în fructoză din chifla Big Mac este rapid absorbit de tractul gastro-intestinal, provocând vârfuri de insulină și senzații de foame și mai mari.

În mod normal, organismul are nevoie de aproximativ 24 până la 72 de ore pentru a digera alimentele. Cu toate acestea, hamburgerii durează mult mai mult timp pentru a fi digerați, deoarece sunt mai grasi. Poate dura mai mult de trei zile pentru a digera complet un Big Mac.

De asemenea, este nevoie de aproximativ 51 de zile pentru a digera grăsimile trans. Un Big Mac conține 1,5 grame de grăsimi trans. Diferite studii au demonstrat că grăsimile trans pot fi legate de boli de inimă, obezitate, cancer și diabet.

Dacă vrei să te bucuri de un Big Mac, încearcă să-l păstrezi un răsfăț ocazional. Ingredientele burgerului pot provoca vătămări grave organismului tău, mai ales atunci când le consumi în mod regulat.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page