Press "Enter" to skip to content

Gogoşari în oţet, fără fierbere şi fără conservant. Reţeta perfectă!

GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. În ziua de azi se găsesc în comerţ tot felul de legume conservate, dar nu se compară cu cele făcute în casă de gospodine. 

GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. Lângă o friptură merge foarte bine o salată de „murături”. Astăzi vă vom prezenta o reţeta de gogoşari în oţet care nu necesită fierbere şi nici conservant.

GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. Avem nevoie de următoarele ingrediente:

– 4 kg de gogoşari 
– 400 ml oţet de vin de 9 grade 
– 400 grame zahăr 
– 80 grame sare pentru murături 
– o legătură frunze de ţelină 
– o lingură de boabe de piper 
– o lingură de boabe de muştar 
– trei bucăţi de hrean 
– câţiva căţei de usturoi 
– câteva frunze de dafin

GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. Mod de preparare:

GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. Se spală bine gogoşarii, se lasă să se scurgă de apă se scoate cotorul şi seminţele şi se taie în patru. Se pun într-un vas încăpător. Separat se fierbe oterul cu zahărul şi sarea până se obţine o soluţie omogenă.

Se toarnă amestecul de oţet, sare şi zahăr peste gogoşari şi se acoperă. Se ţin în vasul cu amestec până a două zi. Din când în când se amestecă în vasul cu gogoşari pentru ca soluţia să îi cuprindă pe toţi.

GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. Peste noapte, gogoşarii vor lasă mai multă zeamă. A două zi se separă gogosarii de zeamă şi se aşează în borcane curate şi uscate. Dacă borcanele nu sunt uscate există riscul să fermenteze gogoşarii.

GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. Bucăţile de gogoşari trebuie aşezate cât mai aproape unele de altele. Printre ele se aşează bucăţi de hrean, usturoi, foi de dafin şi frunze de ţelină.

La final se pun câteva boabe de piper şi muştar. Se strecoară zeamă pentru a evita că impurităţile din gogoşari să fie puse în borcane. Se toarnă zeamă peste gogoşari astfel încât să se acopere. Se pun capacele şi se aşează la loc răcoros.

GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. ATENŢIE: Folosiţi doar oţet de 9 grade şi sare mare de murături!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page