Press "Enter" to skip to content

Iarna persista in luna aprilie, potrivit meteorologilor!

Chiar dacă suntem deja la finalul lunii martie, iarna nu pare să vrea să-și ia adio prea curând. Potrivit meteorologilor de la Accuweather, zăpada nu va lipsi din peisajul lunii aprilie, iar în unele zone, precum zona de munte, se anunță că va ninge de mai multe ori în această lună. Așadar, primăvara se lasă așteptată, iar vremea capricioasă va continua să ne surprindă.

Iarna face un ultim sprint în luna aprilie

Chiar dacă începutul lunii va aduce temperaturi ridicate în unele regiuni, cum ar fi Predeal, unde acestea pot ajunge până la 20 de grade, vremea se va schimba rapid, coborând la minime sub limita înghețului. Așadar, pregătiți-vă pentru variații mari de temperatură și pentru apariția zăpezii, chiar și în plină primăvară.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni arată că temperaturile vor fi mai ridicate decât media lunii aprilie în unele zone, fiind mai apropiate de începutul verii. Cu toate acestea, regimul pluviometric și cantitățile de precipitații vor fi variabile, afectând diferit regiunile țării.

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Săptămâna 25 martie – 1 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale, cu excedente de precipitații în regiunile sudice și sud-estice.

Săptămâna 1 – 8 aprilie

Temperaturile vor fi peste medie, iar cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vest și nord-vest.

Săptămâna 8 -15 aprilie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât norma, cu încărcături de precipitații mai ales în zonele montane.

Săptămâna 15 – 22 aprilie

Mediile termice vor fi peste cele normale, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de medie pe întreg teritoriul.

Cu aceste prognoze în minte, este important să fim pregătiți pentru variațiile de vreme și schimbările bruște de temperatură. Chiar dacă suntem nerăbdători să ne bucurăm de vremea caldă de primăvară, iarna pare să își facă simțită prezența până în ultimul moment. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page