Press "Enter" to skip to content

INFORMARE METEOROLOGICĂ : COD : GALBEN

Fenomene vizate: ploi și ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă și viscol în zona montană, intensificări ale vântului

Interval de valabilitate: 11 decembrie, ora 14:00 – 13 decembrie, ora 08:00

Zone afectate 

        În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

        Începând de duminică (12 decembrie) în regiunile vestice și sud-vestice treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la munte local va ninge abundent.

       Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15…25 l/mp și, în special în zonele deluroase și montane, peste 40…50 l/mp.

       Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. 

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page