Press "Enter" to skip to content

La ce temperatură se spală hainele albe la mașina de spălat. Greșeala care le poate distruge aspectul

Hainele albe sunt printre cele mai dificile de spălat, deoarece se pot distruge foarte repede. Din acest motiv, oamenii trebuie să știe exact setările mașinii de spălat, pentru a nu ajunge la situații nedorite. Cea mai importantă setare este temperatura.

  • La ce temperatură se spală hainele de albe
  • O greșeală poate să le distrugă

Gospodinele știu cât de dificil este să speli haine albe și să arate ca noi, deoarece intervin tot felul de obstacole, cum ar fi petele sau strecurarea altor haine de altă culoare, care să le strice. Dincolo de acest lucru este materialul, care se poate degrada vizibil dacă temperatura la care a fost spălat la mașină nu a fost setată corespunzător. Multă lume ignoră acest lucru, însă fac o greșeală mare, fără să își dea seama.

La ce temperatură se spală hainele albe la mașina de spălat

Materialul și culoarea sunt două detalii care trebuie să rămână ca noi, chiar și după câteva spălări la mașină. Dacă îți sună imposibil, atunci trebuie să știi ce temperatură trebuie să folosești atunci când le bagi la mașina de spălat, iar acest lucru îți va salva hainele albe de la orice risc de degradare, chiar și după multe spălări.

Puține persoane știu că hainele albe trebuie spălate la temperaturi cât mai mari, chiar dacă tendința lor este să seteze cât mai puține grade. Așadar, este necesar ca atât hainele, cât și lenjeriile de pat, să fie spălate la minim 40 de grade Celsius. În acest fel, urmele de murdărie vor fi curățate în profunzime, iar materialul va arăta ca nou, în continuare.

Ce trebuie să faci ca hainele să nu se decoloreze

La polul opus hainelor albe, unele articole vestimentare cu culori aprinse ajung să se decoloreze după doar câteva spălări. Ei bine, acest lucru nu se întâmplă din cauza unui material de calitate scăzută, ci din cauza temperaturii la care le speli.

Dacă hainele albe se bagă la temperaturi cât mai ridicate pentru a arăta ca noi, femeile trebuie să știe că hainele colorate, mai ales cele negre, trebuie spălate la temperaturi cât mai joase. În acest fel, poți să le speli des, iar culorile să rămână la fel de vii.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page