Press "Enter" to skip to content

Legislația va fi modificată, Volodimir Zelenski a fost de acord! Ce se va întâmpla cu românii din Ucraina

Se anunță schimbări importante după ce oficialii români au fost în Ucraina, în zonele puternic afectate de către forțele ruse. Cu Volodimir Zelenski au stat de vorbă premierul României, Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. La o zi distanță, în Ucraina a ajuns și președintele Senatului, Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu, anunț important după vizita din Ucraina

Președintele Camerei Deputaților a anunțat că liderul ucrainian, Volodimir Zelenski, a fost de acord ca românii din Ucraina să beneficieze de aceleași drepturi pe care le au minoritățile din România. Marcel Ciolacu a declarat că relațiile bilaterale dintre România și Ucraina au intrat într-o nouă etapă foarte avantajoasă celor două popoare.

Potrivit spuselor sale, liderul ucrainian a fost de acord ca legislația să fie modificată astfel încât românii din Ucraina să să beneficieze de aceleași drepturi pe care le au minoritățile din România.

Toate drepturile pe care le au minoritățile din România să le aibă și românii din Ucraina. Și nu numai, că nu se poate face o diferență. Singurul lucru pe care l-a evidențiat președintele Ucrainei a fost să fie modificată această legislație în primul rând pentru tările vecine, referindu-se în special la România, Moldova și Polonia, a precizat Marcel Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților a transmis că în acest moment, relațiile bilaterale dintre România și Ucraina au intrat într-o nouă etapă care este foarte avantajoasă celor două popoare. Precizăm faptul că la întâlnirea dintre oficialii români și cei ucrainieni a participat și ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

România, ținta unui atac rusesc?

Presa de la Kremlin susține că România și Polonia sunt cap de listă în eventualitatea unor atacuri rusești, din cauza faptului că: “o caută cu lumânarea”. Purtătorul de cuvânt al MAE Rusia a menționat, printr-o postare pe Facebook, că
Rusia poate ataca ținte militare de pe teritoriul acelor țări NATO care furnizează armament regimului de la Kiev.

Reamintim faptul că au trecut 64 de zile de când Vladimir Putin a anunțat că armata sa va începe operațiunea militară pe teritoriul ucrainian.

Zece soldaţi din Brigada 64 de puşcaşi motorizaţi din Rusia, aparţinând Armatei a 35-a ruse, au fost inculpaţi pentru tratament crud asupra civililor şi alte încălcări ale legii şi cutumelor războiului, a anunțat procurorul general al Ucrainei.

Potrivit celor mai recente informații oferite de autorități, zece soldaţi ruşi au fost inculpaţi joi, 28 aprilie 2022, pentru presupuse crime de război comise la Bucea. Anunțul a fost făcut de către procurorul general al Ucrainei pe contul său de Telegram, potrivit AFP.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page