Press "Enter" to skip to content

Liber la petreceri de Revelion. Ce relaxări pregătesc autorităţile de Crăciun și Anul Nou – Surse

De Revelion, petrecerile ar putea fi permise până după miezul nopții, iar programul magazinelor va fi prelungit de la ora 21.00 la ora 23.00, potrivit unor surse guvernamentale. Măsurile ar putea fi decise miercuri într-o ședință CNSU.

Guvernanții ar putea aproba o serie de măsuri de relaxare valabile în perioada sărbătorilor. Potrivit unor surse guvernamentale, magazinele ar urma să nu se mai închidă la ora 21.00 ci, la ora 23.00 în Ajunul Crăciunului și de Revelion. Miercuri este programată o ședința a CNSU în care vor fi discutate măsurile de relaxare atât pentru sărbători, cât și pentru incidența actuală. În exterior am putea scăpa de mască, dar se ia în calcul că aceasta să fie purtată în piețe sau locuri aglomerate. De asemenea, am avea liber la petreceri de Revelion, adică ar putea fi permise petrecerile până după miezul nopții.

Ce spun Ciucă și Rafila despre măsurile de relaxare de Crăciun și Anul Nou

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declarase, luni, că măsurile care vor fi luate pentru perioada în care românii vor petrece în stradă, cum ar fi de Revelion, vor fi discutate în perioada următoare şi vor fi făcute publice în timp util. Totuşi, Ministerul Sănătăţii nu recomandă organizarea de evenimente cu un număr mare de persoane.

„Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ, probabil în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în astfel de detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este fresc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie. Cred că ficare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, a arătat Rafila.

În legătură cu eventualele relaxări în perioada sărbătorilor, premierul Nicolae Ciucă a precizat: ”Desigur, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă în perioada următoare, vom reveni cu hotărâri ale CNSU vis-a-vis de măsurile din perioada sărbătorilor de iarnă”. scrie observator

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page