Press "Enter" to skip to content

Lidia Buble, condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru mituirea a doi polițiști

Cântăreața Lidia Buble a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel București la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare într-un caz în care a fost acuzată că a mituit doi polițiști de la Rutieră pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest.

Update 12:11 Lidia Buble a primit un an închisoare pentru dare de mită, însă magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de 2 ani. În această perioadă, Lidia Buble trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

Cântăreața Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare și muncă neremunerată în folosul comunității pentru infracțiunea de dare de mită, potrivit unei decizii a Curții de Apel București.

Aceasta a fost acuzată că a oferit mită în valoare de 500 de lei unui polițist și a încercat să corupă un al doilea polițist pentru a evita o amendă pentru încălcarea regulilor pandemice.

Pe lângă sentința primită, unul dintre polițiștii implicați în caz a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și interzicerea ocupării funcției de agent de poliție pe o perioadă de un an. De asemenea, suma de 450 de lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble, i-a fost confiscată.

Potrivit documentelor instanței, Lidia Buble a fost oprită în trafic în februarie 2021, după ce a consumat alcool și a vorbit la telefon în timp ce se afla la volan. În timpul opririi, unul dintre polițiști i-a propus să ajungă la o „înțelegere”, sugerând că poate evita o amendă, însă cântăreața nu avea bani la ea și a convenit cu cei doi agenți să o urmeze la un bancomat pentru a plăti mita.

”Inculpata a recunoscut comiterea faptei încă de la momentul audierii sale în calitate de suspect. Aceasta a confirmat faptul că, la data de 15.02.2021, a fost oprită în trafic, în jurul orelor 03,00, de o patrulă de poliţie compusă dintr-un bărbat şi o femeie, ea ieşind dintr-o benzinărie MOL de lângă blocul său, iar în prealabil consumase un pahar cu şampanie.

A mai arătat că a fost oprită la semafor, imediat după ce a ieşit din benzinărie, spre dreapta, circa 50 metri, iar lucrătorul de poliţie, care avea în jur de 30 de ani, i-a bătut în geam solicitându-i să predea documentele pentru control, precum şi declaraţia pe proprie răspundere, fiind în perioada pandemiei şi a restricţiilor.

Nu a avut declaraţia pe proprie răspundere asupra sa şi nici permisul de conducere, iar la momentul respectiv vorbea la telefon, pe speaker, cu o cunoştinţă”, se arată în documentele din instanţă, potrivit G4media.ro.

Decizia instanței poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Detalii se găsesc în interceptările de la dosar:
„Lidia Buble: Băi, nici nu-ţi vine să crezi, dacă îţi zic! Doamne, ce idiot! Deci, fii atent! Doamne fereşte! Asta pe lângă faptul că… Nu, vine după mine până acasă, să iau cardu’, să-i dau bani, dacă-ţi vine să crezi!

Bărbat: Cum îl cheamă?

Lidia Buble: Nu ştiu cum îl cheamă, da’ avea vrăjeală în el, efectiv… Deci… ăsta cred… eu nu ştiu ce se aştepta … adică … el … Doamne… (râde neinteligibil) niciodată nu mi s-o întâmplat aşa ceva. Efectiv, deci se dădea la mine la modul ăla nesimţit, şi-mi zicea: „Ce să… ce să facem domnişoara…?”. „Dă-mi amendă, cum ce să faci?” (…)”Păi… ştiţi că între două mii cinci sute şi nu ştiu cât… amenda …” Zic: „OK. Dă-mi amendă! Muream de sete, ce vrei să fac? Dă-mi amendă!” (…) Păi, da… nu ştiu cum să facem, că nu, amendă nu v-aş da, poate ne … ăăă… calculăm altfel”.

Lidia Buble: Şi zic: „Aaa! Păi, zi aşa! Ce vrei, bani? Vii după mine până acasă, ce să fac? N-am nimic la mine! Am luat bani să iau apă, nu mi-am luat bani să…”. Şi vine, mă, după mine ăsta… (râde) Doamne… mă crucesc, nu-mi vine să cred! Da, mă duc să iau cardu’… nici nu ştiu, câţi bani se dă? Eu n-am dat în viaţa mea şpagă la poliţişti. E prima dată, efectiv, ăsta e un … p… d-ăsta de 27 de ani, 28 de ani, nu ştiu cât are, până în 30, maximum, nu are mai mult de 30.

Bărbat: Da, da, da. Ăăă… dă-i cinci sute de roni.

Lidia Buble: Vaai! Da’ apropo, ştii ce… ştii de ce-mi era frică? Pentru că el a coborât din maşină, Doamneee, numai Dumnezeu nu ştiu… nu ştiu cum l-am luat, l-am îmbârligat, coborâse cu fiola, îmi era că dacă mi-o pune… Da, da, da! Ştiu… Eu tocma’ eram pe whatsapp-ul cu tine şi îţi scriam, după aia ştergeam, ştii? Că tu.. asta vroiam să-ţi spun!

Bărbat: Bă, spune-i că… da, eşti prietenă cu…, să nu-ţi pună fiola! Deci, orice ai face, nu sufli în fiolă! Că odată ce ai suflat în fiolă, aia se înregistrează şi e foarte complicat să… rezolvi.

Lidia Buble: L-am luat cu… l-am luat cu vrăjeală, zic: „Tu nu vezi că am trei sticle de apă lângă mine? Muream de sete în casă, nu mai puteam! (râde). „Păi, şi eu vă cred, dar ce să facem? Că nu aveţi documentele, că nu aveţi…”… Nu mi-am luat nimic la mine, n-am luat nici permisu’, nimic! Şi am deschis sticla de apă şi am început să beau ca disperata. Zic: mamă, dacă îmi pune ăsta… Am luat şi o gumă (râde)”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page