Press "Enter" to skip to content

Locul de muncă plătit cu 1.600 de euro pe lună pe care nu-l vrea nimeni. Angajatorii sunt îngrijorați că nu găsesc personal

Un angajator italian oferă 1.600 de euro pentru un post, doar că nu găsește pe nimeni pe cine sa angajeze pentru că locul de muncă nu este dorit de nimeni, toată lumea se ferește de el, dar locul în care ar lucra este unul idilic.

Restaurantul din Portofino nu este pregătit pentru sezonul estival

Angajatorul italian spune că tinerii nu mai vor să lucreze seara, chiar dacă li se oferă un venit bun. Acesta este îngrijorat de faptul că nu găsește muncitori pentru sezonul estival. El are nevoie de angajați pentru resturantul său din Portofino, scrie Cancan.

Restaurantul se află pe una dintre cele mai populate străzi din stațiunea Portofino, aproape de centru. În orice caz, localizarea nu este un factor care să atragă doritorii.

„Nu cred că este o problemă legată de bani. Salariul este de aproximativ 1.600 de euro net, apoi există și al 13-lea salariu, lichidarea și, în plus, bacșișul care contează mult, dar tinerii nu mai vor să lucreze seara.

În trecut, primăvara primeam în medie trei sau patru CV-uri pe zi de la tineri care voiau să vină să lucreze. Unii erau tineri calificați, alții mai puțin, citeam și selectam, luam pe cei mai buni; acum nu mai este așa. Tinerii din ziua de azi nu sunt atrași de acest job, probabil le complică prea mult viața, vor să fie liberi seara și în timpul weekendului; odată nu era așa”, a spus antreprenorul.

Tinerii nu mai sunt atrași de aceste locuri de muncă

În anii trecuți, italianul avea cererea prea mare și prea puțin locuri de muncă disponibile, dar acum situația este fix invers. El spune că încă nu a primit niciun CV pentru acest sezon estival și foarte puțini oameni au mers la interviu, dintre care doar unul a vrut să se angajeze.

Această problemă se regăsește în mai multe localuri și afaceri mici pentru că tinerii nu mai sunt atrași sau interesați de aceste locuri de muncă, ei caută restaurante mari care să le ofere mâncare și cazare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page