Press "Enter" to skip to content

Locul din România în care te tratezi gratis de reumatism în ape sulfuroase. Toți vin să-și găsească leacul

Mii de oameni merg în fiecare an, să-și găsească leacul la…Băile Herculane! Apa minerală sulfuroasă din stațiune îi ajută pe cei care suferă de afecțiuni precum cele reumatismale osteo-articulare, afecțiunile post-traumatice și afecțiunile neurologice centrale și periferice.

Locul din România în care te tratezi gratis de reumatism

Mii de oameni aleg să meargă, în fiecare an, la Băile Herculane, unde se tratează de afecțiuni precum ele reumatismale osteo-articulare, afecțiunile post-traumatice și afecțiunile neurologice centrale și periferice. Este stațiunea unde, indiferent de anotimp și vreme, pe malurile Cernei, oamenii pot avea parte de efectele bune ale apei sulfuroase. Aici se găsesc și celebrele cădițe, care sunt alimentate, de izvoarele de apă minerală sulfuroasă, clorurosodice, calcice, saline cu efect benefic pentru fiecare. Oamenii vin aici și fără sfatul medicului, ci din simplul fapt că au auzit că „apa asta face bine”. Băile Herculane este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din România și din Europa. Din toate vremurile, aceasta a fost căutată pentru proprietățile terapeutice pe care le au apele și băile sale termale.

Conform unui studiu, publicat în Rheumatology International în 2010, s-a descoperit că există posibilitatea ca apele termale să ajute la reducerea durerii. Aceste ape sunt folositoare pentru cei care suferă de artrită reumatică și de dureri de mușchi. Asta pentru că apa ia din greutatea corpului și reduce presiunea pusă pe articulații, permițând astfel mișcări mai libere.

Ce alte boli pot fi tratate la Băile Herculane

Pe lângă afecțiunile legate de reumatism, la Băile Herculane pot fi tratate și bolile respiratorii, cum ar fi afecțiuni ale reumatismului osteo-articular. Aici fac parte și reumatismele de tip inflamator sau degenerativ, bolile de reumatism abarticulare, inflamatoare ale membrelor inferioare și superioare, dar și afecțiunile degenerative întâlnite la coloane vertebrală (spondiloza sau discopatiile).

Tot aici pot fi tratate și afecțiuni post-traumatice. Adică, stările de după operațiile la articulații sau stările după fracturi, dureri provocate de leziunile pe tendoane, artrozele post-traumatice, leziunile post-traumatice de nervi periferici, dar și alte sechele post-traumatice. Apele și tratamentele de la Băile Herculane sunt bune și pentru pacienții care suferă de afecțiuni provocate de sistemul nervos central și periferic. În cazul bolilor ce țin de sistemul nervos, cum ar fi paralizia, pareza post traumatică, nevroza astenică tratabilă profilactic, precum și alte afecțiuni care pot apărea în urma statului într-o poziție incorectă, mai ales la tineri.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page