Press "Enter" to skip to content

Lovitură pentru industria jocurilor de noroc de tip păcănele: ”Vor fi eliminate din toate orașele” din România

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă, după o ședință a Partidului Social Democrat, că există o propunere legislativă în Parlament care, după ce va fi adoptată, va interzice jocurile de noroc de tip ”păcănele”.  

Astfel, sălile de jocuri cu păcănele ”vor fi eliminate din toate orașele” din România.

”Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Acestea, celebrele păcănele, să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa” – a spus premierul.

În România, dependența de jocuri de noroc duce la adevărate tragedii. Statistic, 40 la sută dintre dependenți au, la un moment dat, o tentativă de sinucidere. Mulți dintre ei sunt tineri.

Dependența de jocurile de noroc îți poate prelua controlul asupra vieții, spunea la un moment dat actorul Augustin Viziru, care a pariat pentru prima dată în adolescență.

Timp de 15 ani, cazinoul a fost pentru el un mod de viață și un scop în sine. A renunțat când s-a născut fiica lui.

Amploarea acestui fenomen, a jocurilor de noroc, se vede la fiecare colț de stradă. Cazinouri, păcănele, pariuri sportive, sunt peste tot. Iar lângă, găsim sălile de amanet, care își așteaptă victimele, la orice oră.

În România, funcționează peste 11.000 de agenții de pariuri sportive și 73.000 de aparate mecanice… Celebrele păcănele… Adică patru aparate la mia de locuitori.

În 2019, 30 la sută dintre băieții de 15 ani din România încercaseră măcar o dată să joace. Mult peste media europeană. Asta deși legea nu permite accesul minorilor în sălile de jocuri, iar acestea nu ar trebui amplasate în proximitatea școlilor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page