Press "Enter" to skip to content

Medicul care l-a operat pe Florin Piersic, declarații despre starea de sănătate a marelui actor: „Situația era a unui pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge”

Cadrele medicale care au efectuat intervenția chirurgicală în cazul lui Florin Piersic, la Institutul Inimii din Cluj Napoca au vorbit despre starea de sănătate a marelui actor. 

Amintim că duminică, pe data de 5 mai, Florin Piersic a fost supus unei intervenţii chirurgicale de extragere a sondelor unui stimulator cardiac. Actorul în vârstă de 88 de ani a fost operat la Institutul Inimii Niculae Stăncioiu din Cluj-Napoca.

Informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic

Pe data de 29 aprilie, Florin Piersic a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca. Ulterior, marele actor a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de cadrele medicale.

”Infecția care era localizată la genunchi și care a fost tratată la Spitalul Militar, s-ar fi extins la nivelul inimii. Și atunci am fost rugați să îi facem o evaluare. Dumnealui a acuzat dureri la nivelul genunchiului, a prezentat febră acasă, și apoi a fost dus de urgență la Spitalul Militar unde i s-au făcut tratamentele necesare. Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată, am evaluat situația, am considerat că în câteva zile după ce facem o încărcare cu antibiotice potrivită, urma să i se scoată și acele sonde din inimă”, a explicat unul dintre medicii care l-au tratat pe Florin Piersic, scrie antena3.ro.

Cadrul medical a explicat că marele actor a fost văzut, în această perioadă, de mai mulți specialiști: ortopezi, infecționiști, medici de la Terapie Intensivă și, bineînțeles, cardiologi.

”În primă fază nu a fost nevoie de niciun fel de manopere. A fost tratat cu antibiotice, evoluția lui a fost lent favorabilă, probele biologice au arătat o evoluție bună sub tratamentul cu antibiotice. Totuși, la un moment dat, am știut că va fi nevoie de extragerea sondelor (de la stimulatorul cardiac, n.red.), astfel încât am așteptat ca domnul conferențiar care face această manoperă la noi în institut să vină din concediu și să efectueze această manoperă. Deci nu a fost vorba despre o întârziere pentru că nu se putea face această procedură de către altcineva, ci pur și simplu despre faptul că a fost mai bine să se facă o încărcare cu antibiotice, și o îmbunătățirea a stării lui generale, pentru ca mai apoi manopera să se efectueze în condiții de siguranță”, a mai spus medicul.

Cadru medical: ”Situația era a unui pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge”

Amintim că Florin Piersic suținea un spectacol la Cluj Napoca atunci când i s-a făcut brusc, rău. Ajuns la spital, cadrele medicale au constatat că actorul are o infecție localizată la nivelul unuia dintre genunchi și l-au operat de urgență.

”Situația era a unui pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularități, și anume două zone protetice: proteză de genunchi și material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină faptul că materialele proteice nu se pot apăra împotriva infecțiilor”, a declarat și medicul care l-a operat pe marele actor, scrie sursa anterior menționată.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page