Press "Enter" to skip to content

Mesaj Ro-Alert. Doi lei au scăpat de la Zoo Suceava

Un nou incident grav a avut loc în judeţul Suceava, unde doi lei au scăpat de sub supravegherea îngrijitorilor.

Doi lei au „evadat” de la Zoo Suceava. Este alertă maximă în judeţ, unde doi lei au scăpat de la Grădina Zoologică din Rădăuți. Autoritățile au emis joi dimineața un mesaj Ro-Alert și îi îndeamnă pe cetățeni să evite zona.

UPDATE: Potrivit celor afirmate de purtătorul de cuvânt al Primăriei Rădăuți, consilierul Corneliu Cîrdeiu, leii nu au părăsit incinta parcului zoo. Felinele au ieșit din cuști în momentul în care se făcea curățenie în acestea. Cîrdeiu a mai spus că angajații zoo așteptau medicul veterinar, care urma să tranchilizeze cele două feline pentru a le băga din nou în cușcă. În incinta zoo nu erau vizitatori.

Mesajul Ro-Alert indică o alertă extremă. „A fost semnalată prezența necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuți, în proximitatea Zoo Suceava. Evitați zona și fiți prudenți. Păstrați distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acestea sau să le hrăniți”, este indicația dată de autorități prin mesajul de alertă.

De la începutul războiului din Ucraina, 39 de lei şi un tigru au fost salvaţi din Grădina Zoologică din Odessa, de o organizaţie de protecţie a animalelor. Nouă lei vor fi cazaţi temporar la Târgu Mureş. Leii vor locui la noi în ţară până în luna septembrie, când vor pleca fie spre America, fie în Africa de Sud.

Este a treia alertă cu privire la evadarea unui leu. Ultimul incident s-a întâmplat la Zoo Tg.Mureş, când vizitatorii au fost evacuaţi de urgenţă după ce angajaţii au observat că un leu adus de la Odesa din cauza războiului a ieşit din cuşcă. Un alt incident s-a întâmplat la Târgovişte, când un câine a fost confundat cu un leu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page