Press "Enter" to skip to content

Mirela Vaida, rețeta de supă de pui cu tăieței de casă. E preferata copiilor ei. „Vitamine, culoare și un gust foarte bun”

Mirela Vaida a împărtășit rețeta ei de supă de pui cu toți urmăritorii. E una dintre mâncărurile pe care le-o gătește mereu copiilor ei.

Mirela Vaida încearcă pe cât posibil să le prepare mereu copiilor mâncare gătită în casă sau provenită din surse bio și cât mai sănătoasă. În funcție de programul pe care-l are zilnic, prezentatoarea găsește mereu timp să intre în bucătărie și să le facă micuților de mâncare.

Printre preferatele copiilor se numără supa de pui cu tăieței de casă. Mirela Vaida a împărtășit rețeta cu toți fanii ei.

Ingrediente:

  • pui de țară
  • țelină
  • păstârnac
  • morcov
  • verdețuri
  • sare și piper
  • tăieței de casă

„Astăzi vreau să gătim o supă de găină cu tăieței de casă. E foarte simplă această rețetă și mi se pare și una dintre cele mai gustoase. Eu am un pui de țară mai mare, este foarte bună și găina, care are acea grăsime bună. Mai pun o țelină, morcovi, multă albitură, verdeață, pătrunjel, mărar și leuștean și neapărat tăieței făcuți în casă, pe care nu îi fac eu, dar îi cumpăr de la o femeie care îi face în casă. Prima dată porționez puiul, după care îl spăl și îl pun la fiert. Trebuie să lăsăm să fiarbă foarte bine carnea de pui, astfel încât să o dezosăm și să iasă toată grăsimea. După ce luăm spuma, adăugăm legumele”, a declarat Mirela Vaida pe Youtube.

Cum se prepară supa de pui pe care o gătește Mirela Vaida

Când oala cu carnea de pui dă în fiert, prezentatoarea adaugă în oală feliile de legume, de la morcov, păstârnac și țelină, pe care le lasă să mai fiarbă câteva minute bune alături de carne. La final, când toate sunt gata, aceasta le scoate din recipient pentru a le tăia cât mai mărunt posibil, astfel încât să poată fi mâncate ușor de către copiii săi.

„Eu legumele le pun întregi, iar la final le toc mărunt și le pun la fiert după ce iau spuma de pe carne. Când a început să fiarbă carnea de pui, iau spuma, pun puțină sare și adaug legumele. Dacă va mai fi nevoie, mai adaugăm apă. Apoi haideți să ne apucăm să tăiem și zarzavatul, să-l avem pregătit. Am pus pătrunjel, mărar mult, mult, merge să pui zarzavat cât încape. Lăsăm zeama să fiarbă cât mai mult ca să tragă toată grăsimea. La final se adaugă și tăiețeii”, a continuat aceasta.

Apoi, la final, vedeta pune tăiețeii în oală, dar și verdeața și lasă supa să dea în clocot.

„E minunat acest gust și aceste culori. Niciodată nu este suficientă verdeață și nici nu are ce să facă rău, înseamnă vitamine, culoare și un gust foarte bun. Supa este gata, o voi opri și o lăsăm să se odihnească. După 10 minute punem în farfurie. Partea mea preferată este aceea când pun în farfurii. Eu am sfărâmat tăiețeii pentru a-i putea lua în farfurie și pentru a putea copiii să mănânce bine”, a continuat Mirela Vaida.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page