Press "Enter" to skip to content

Motivul surprinzător pentru care bancnotele de 20 de lei sunt atât de rare. De ce nu se găsesc peste tot banii cu Ecaterina Teodoroiu

Bancnotele de 20 de lei, puse în circulație în urmă cu 8 luni, au devenit destul de scumpe la vedere, mulți dintre români întrebându-se chiar și acum cum arată. Iată care este adevăratul motiv pentru care majoritate cetățenilor nu au avut-o în buzunar pe Ecaterina Teodoroiu.

Banii sunt din ce în ce mai puțini, se plâng românii, tocmai de aceea portofelele și buzunarele multora par să se golească de la o zi la alta. Totuși, de 8 luni a fost pusă în circulație o nouă bancnotă, cea care o ilustrează pe una dintre cele mai cunoscute femei din România, Ecaterina Teodoroiu, însă nu mulți sunt cei care au descoperit cum arată.

De ce sunt atât de rare bancnotele de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu

Multe persoane s-au întrebat de-a lungul timpului care este motivul pentru care o astfel de bancnotă este atât de greu de găsit pe teritoriul României. Astfel, oficialii vin cu un răspuns și explică faptul că au emis numai 30.000 de bucăți, care s-au împrăștiat repede. Ba mai mult decât atât, mulți dintre posesori au preferat să o păstreze la colecție, în loc să o folosească, așa cum era de așteptat. Banca Națională a României (BNR) anunță că cele 30.000 de bancnote au fost puse în circulație în București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.

Ecaterina Teodoroiu nu a fost aleasă la întâmplare pentru a reprezenta figura de pe bancnota de 20 de lei a românilor. Se pare că a fost vorba despre egalitatea de gen, oficialii dorind să aducă în atenția tuturor chipul unei femei care a marcat istoria românilor. De asemenea, povestea acesteia și puterea sa de sacrificiu au reprezentat alte motive pentru care Ecaterina Teodoroiu a ajuns pe bancnotă.

„În primul rând, este prima femeie ofițer din armata română. În felul acesta cinstim, omagiem şi armata română şi mai aducem o dată, mai avem un prilej să mai aducem o dată în memoria noastră Marele Război de Reîntregire. Un al doilea motiv este că Ecaterina Teodoroiu întruchipează prin destinul său exemplar puterea și sacrificiul de care femeile au dat dovadă și continuă să dea dovadă în societatea noastră”, a declarat guvernatorul BNR.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page