Press "Enter" to skip to content

„Nici măcar nu e conștient de ceea ce a făcut”. Elevul care a comis atacul din Belgrad le pune medicilor, zilnic, aceeași întrebare

Elevul care a comis masacrul din Belgrad a făcut primele declarații despre motivele pentru care și-a omorât opt colegi, pe paznicul școlii și a împușcat alți elevi, care se află acum în stare gravă. Șeful poliţiei din Belgrad, Veselin Milic, a afirmat miercuri seară că băiatul era „ostracizat de societate’ și că acest lucru l-ar fi determinat să comită atacul. 

Kosta Kecmanovic, elevul sârb de clasa a VII-a, care a deschis focul miercuri dimineață într-o școală din centrul Belgradului, ucigând opt colegi și un paznic, nu poate fi tras la răspundere penal ca urmare a vârstei sale. Însă părinții săi au fost arestați. Elevul îi șochează pe oamenii legii prin lipsa de remușcare pe care o are după atacul sângeros pe care l-a comis.

Psihiatricii care se ocupă de elevul de 13 ani care a comis masacrul din Belgrad susțin că acesta nu conștientizează gravitatea faptelor sale. Mai mult, medicii au declarat că acesta este preocupat să afle doar dacă a devenit popular în urma gestului său.

Elevul care a comis atacul din Belgrad le pune medicilor aceeași întrebare

Kosta Kecmanovic, elevul de 13 ani care a ucis 8 elevi și paznicul unei școli din Belgrad se află în custodia medicilor de psihiatrie, iar aceștia sunt surprinși de reacția copilului. Potrivit Gândul, elevul continuă să le pună medicilor aceeași întrebare zilnică . Mai mult, băiatul nu se arată interesat de victime, ci doar vrea să afle dacă a devenit popular în urma gestului său.

„Se vorbește despre mine, sunt eu regele rețelelor?’ Întreabă cel puțin o dată pe zi ce se întâmplă afară, dacă se vorbește despre el, ce se spune, mai ales pe rețelele de socializare. (…) Nici măcar nu este conștient de ceea ce a făcut, ar fi singura întrebare pe care băiatul o adresează angajaților Clinicii de Neurologie și Psihiatrie pentru Copii și Tineri unde este internat.„, potrivit breakinglatest.news.

Elevul ucigaș din Belgrad a dezvăluit de ce a tras cu pistolul în colegii săi de școală

Imediat după atacul armat petrecut în școala de elită din centrul orașului Belgrad, au apărut în online și clipuri cu ucigașul când era imobilizat de Poliție, iar mai apoi când era scos în cătușe din școală. Elevul de 13 ani a câutat pe internet Codul Penal al Serbiei pentru a vedea dacă copiii pot fi trași la răspundere penală. În noaptea dinaintea crimei în masă, Kostas a vizionat un film despre un masacru la o școală din America.

Nu am putut afla motivul atunci (n.red dimineața), pentru că este vorba despre un copil. Ceea ce am aflat a fost că a fost ignorat. A fost ignorat și ostracizat de societate. Acest fapt l-a determinat să facă acest lucru‘, a declarat Veselin Milic la televiziunea de stat RTS, citează adevărul.ro.

„Într-un interogatoriu în prezența reprezentanților Centrului de Asistență Socială, băiatul a declarat că a fost ignorat de societatea în care trăia .Si că de-a lungul vieții sale sociale a fost exclus de la discuții și joacă, în vacanță sau excursie, și că acest lucru l-a determinat să facă asta‘, a mai precizat liderul poliției din Belgrad. 

Criminalul din Belgrad, un „psihopat care trebuie să se calmeze’

De asemenea, autorul atacului a fost cel care a sesizat Poliția și anunțat masacrul, afirmând că este un psihopat care trebuie să se calmeze‘, potrivit lui Milic. Mai mult decât atât, elevul de clasa a VII-a mărturisit și că a pregătit patru cocktail-uri Molotov.

Avea și patru cocktail-uri Molotov și două pistoale. Potrivit declarației sale, nu a avut nicio intenție sau dorință să dea foc vreunui copil cu acele cocktail-uri Molotov, ci, după cum a spus el, a vrut să construiască un zid de apărare la intrarea în școală, pentru ca poliția să nu poată veni și oferi ajutor, a mai precizat ofițerul de poliție. 

Totodată, șeful poliției din Belgrad a mai reafirmat că elevul este cel care a sesizat autoritățile: A declarat că, făcând acest lucru, a fost cuprins de frică, panică și avea respirația ciudată și că i s-a părut corect să sune poliția și să anunțe‘. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page