Press "Enter" to skip to content

Noile masuri pentru valul 5. Raed Arafat a facut anuntul

Seful DSU, Raed Arafat,  a anuntat masurile aprobate in sedinta CNSU, care se vor aplica in Romania in perioada urmatoare.

„In ordinul comun vor fi prevazute unele exceptii pentru cei care au activitati individuale, sportive, in care nu se poate purta masca.

Aceasta masura de port al mastii obligatorie devine obligatorie in toate spatiile deschise si inchise. Pe strada masca este obligatorie cu exceptia in care ai activitati individuale”, a precizat el.

Raed Arafat a mentionat ca s-au numit anumite „infrastructuri critice”, cu regim special

De asemenea, seful DSU a mai precizat si ca vor fi anumite spatii in care se va putea impune masca FFP2, cum este centrala nucelara.

Sunt anumite domenii care nu isi permit sa isi lase oamenii acasa, in caz ca se infecteaza, asa ca masurile pentru preventie trebuie sa fie mai aspre.

“Aceasta prevedere permite administratorilor infrastructurilor critice sa emita niste decizii in interiorul structurilor lor, in care sa impuna si testare, si masti FFP2 in zonele aglomerate.

Asta inseamna birouri cu mai multe persoane, locuri in care se discuta, sali de sedinta. Una din infrastructurile critice este centrala nucleara, de exemplu.

Nu isi permite centrala nucleara sa piarda oamenii in izolare si sa ramana fara ingineri si fara personal, daca se infecteaza mai multi deodata si daca trebuie sa mearga in izolare, chiar si la domiciliu”, a declarat Raed Arafat.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page