Press "Enter" to skip to content

Nu era de ajuns conflictul ruso-ucrainean! Președintele turc, Erdogan, a început și el cu AMENINȚĂRILE

Presa turcă va face obiectul unor „represalii” dacă publică informaţii care aduc prejudicii valorilor de bază ale naţiunii, a ameninţat sâmbătă preşedintele Recep Tayyip Erdogan, într-un gest care ar putea releva o amplificare a cenzurii.

Într-o notă publicată în Jurnalul oficial, Erdogan afirmă că sunt necesare măsuri pentru a apăra „cultura naţională” turcă şi pentru a evita ca „dezvoltarea copiilor să fie afectată prin expunerea lor conţinuturi nocive în pe toate mediile scrisă, verbală şi vizuală”.

Deşi nu precizează care sunt conţinuturile vizate, preşedintele turc avertizează că activităţile „pe faţă sau disimulate care urmăresc să submineze valorile morale şi naţionale şi să perturbe structurile familiale şi sociale” ar putea face obiectul unor proceduri judiciare, informeaza Agerpres.

Aflat la putere de aproape 20 de ani, Recep Tayyip Erdogan a atacat adeseori presa, acuzând-o că este împotriva unor valori conservatoare pe care el le susţine şi care sunt în centrul programului politic al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), formaţiunea sa politică.

Vizată de mai multe campanii de denigrare şi represiune, presa turcă este deţinută în prezent în procent de 90% de stat sau de apropiaţi ai regimului.

Aliaţi şi critici ai săi din Occident afirmă că Erdogan s-a folosit de tentativa de lovitură de stat eşuată din 2016 pentru a înăbuşi disidenţa şi a eroda drepturile sociale şi toleranţa.

Guvernul neagă aceasta, susţinând că măsurile au fost luate din cauza gravităţii ameninţărilor la adresa Turciei, iar libertatea de exprimare religioasă a fost restaurată într-o republică odată puternic laică.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page