Press "Enter" to skip to content

Nu mâncați deloc carne dacă luați acest medicament! Vă poate exploda tensiunea! Puțin știu acest detaliu! Medicii avertizează

Medicii spun că anumite combinații dintre alimente și medicamente pot avea niște efecte neașteptate și vă pot afecta grav sănătatea. Este foarte important să analizați ce ați mâncat sau băut înainte de a administra un medicament. Astfel, este clar că trebuie să consultați un medic și să nu vă ghidați după intuiția voastră.

Există multe combinații dintre medicamente și alimente care pot avea efecte nesemnificative pentru organismul nostru. De exemplu, în urma combinații se poate anula efectul pastilei. Acest lucru este cel mai simplu ce poate să se întâmple cu un om. Cea mai gravă combinație poate aduce la oboseală, dureri de stomac, febră, arsuri stomacale, vărsături, amețeli și multe alte efecte dificile.

Cărnuri afumate și antidepresive

Specialiștii trag un semn de alarmă pentru oamenii care administrează antidepresive. Nu trebuie să combinați niciodată aceste două lucruri, deoarece pot duce la o creștere rapidă a tensiunii arteriale. Medicii sugerează că trebuie neapărat să întrebați specialistul care v-a recomandat antidepresivele dacă pastilele fac parte din clasa monoaminelor. Este un lucru primordial, întrucât combinate cu cărnuri afumate, care conțin amoniacidul tiramina, pot crește tensiunea arterială.

Suc de mere și medicamente antialergice

Combinația dintre medicamente antialergice și suc de mere pare de la început unul inofensiv, dar nu este așa. Fiind administrate împreună, sucul de mere inhibă peptida, care duce medicamentul din intestine în sistemul circular. Acest lucru nu este normal și specialiștii recomandă să nu consumăm sucul de mere și medicamentele antialergice împreună.

Acetaminofen și alcoolul

Una din cele mai periculoase combinații sunt acetaminofenul și alcoolul, deoarece pot dăuna grav la ficat și rinichi. În cazul în care sunt consumate frecvent împreună, poate trezi mai multe probleme complexe în organismul uman. În general, alcoolul nu trebuie să fie combinat cu nici un tratament, întrucât alcoolul face ineficiente unele pastile. Specialiștii menționează că trebuie să treacă cel puțin șase ore de la momentul în care ați consumat un medicament ce are la bază acetaminofen.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page