Press "Enter" to skip to content

Nucleară pentru Vladimir Putin! Va pierde tot ce mai are. Decizia momentului în Europa

Războiul în Ucraina continuă de mai bine de două luni și nu sunt semne că lucrurile vor reveni la normal prea curând. Putin este încolțit și multe state s-au întors împotriva lui și se pare că la fel se întâmplă și acum. Consiliul European continuă sancțiunile și vrea să ajute Ucraina cu banii obținuți.

Lovitură grea pentru Putin

De când Rusia a început războiul în Ucraina, multe state s-au întors împotriva acesteia. Au fost luate multe măsuri drastice împotriva țării lui Putin, unele dintre acestea fiind radicale, aducând o mulțime de probleme și pierderi.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a făcut acum un anunț important în acest sens. Oficialul a mărturisit că își doreşte ca statele europene din blocul comunitar să confişte activele ruseşti supuse sancţiunilor economice pentru ca Rusia să plătească pagubele provocate în Ucraina.

„Personal, sunt absolut convins că este extrem de important nu doar să îngheţăm activele (ruseşti), ci şi să facem posibilă confiscarea lor. În opinia mea, este o chestiune de onestitate, de a face aceşti bani disponibili, în special pentru reconstruirea ţării (a Ucrainei – n.red.). Este o chestiune de onestitate, o chestiune de justiţie”, a declarat Charles Michel.

Mai exact, oficialul urmărește confiscarea activelor oligarhilor ruşi din SUA. În semn de solidaritate și onestitate, cu acești bani are de gând să reconstruiască Ucraina, care a fost distrusă într-o mare măsură de către armata rusă. A lovit în cele mai importante zone ale țării, iar pagubele sunt unele colosale, ce doar cu eforturi ar putea fi acoperite, dar într-un timp lung.

Charles consideră că aceste active trebuie confiscate complet, iar banii distribuiți către țara vecină. Acesta a mărturisit că a cerut Serviciului Juridic al Consiliului European să propună „nişte idei pentru a găsi o soluţie legală conformă principiilor statului de drept care să faciliteze şi să facă posibilă confiscarea activelor persoanelor care sunt sancţionate de UE sau de alte state din lume”.

Noi sancțiuni pentru Rusia

SUA pregătește noi sancțiuni pentru Rusia. Joe Biden nu a dezvăluit exact despre ce este vorba, dar a asigurat că este deschis la sancțiuni suplimentare pentru țara care a provocat haos în lumea întreagă.

„Referitor la sancţiuni suplimentare, suntem mereu deschişi unor sancţiuni suplimentare. Voi vorbi cu liderii naţiunilor din Grupul G7 săptămâna aceasta despre ceea ce intenţionăm să facem şi ce nu”, a subliniat preşedintele american.

Ursula von Der Leyen a declarat că cea mai mare bancă națională a Rusiei, plus alte două bănci importante, vor fi eliminate din sistemul financiar SWIFT. De asemenea, UE a interzis difuzarea a trei televiziuni mari de stat rusești.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page