Press "Enter" to skip to content

Olena Zelenski, mesaj pentru Primele Doamne ale lumii: „Am îmbătrânit zeci de ani”

Olena Zelenski, mesaj pentru Primele Doamne ale lumii. Soția președintelui Volodimir Zelenski este o prezență constantă în mediul online, acolo unde păstrează legătura cu cetățenii săi, în vreme de război. De această dată, Olena Zelenska a avut un mesaj emoționant pentru Primele Doamne ale lumii.

Olena Zelenski, mesaj pentru Primele Doamne ale lumii: „Am îmbătrânit zeci de ani”

Olena Zelenski continuă să fie aproape de cetățenii ei, în vreme de război. În timp ce soțul ei, președintele Volodimir Zelenski încearcă să găsească o soluție pentru a opri masacrul din țara sa, pornit de Vladimir Putin, Olena Zelenska, le cere ajutorul tuturor țărilor din lume. Prima Doamnă a Ucrainei este activă pe rețelele de socializare, ținându-i la curent pe ucraineni, dar și urmăritorii săi cu tot ce se întâmplă în Ucraina. În urmă cu puțin timp, Olena Zelenska le-a adresat o scrisoare deschisă tuturor Primelor Doamne ale lumii. Mai mult, Olena le-a etichetat în postare pe soțiile tuturor liderilor țărilor europene, printre care si Carmen Iohannis, Prima Doamna a Romaniei.

„Scrisoare deschisă către toate Primele Doamne ale lumii. Nu voi uita niciodată acea zi de august în Kievul pașnic când am ținut pentru prima dată Summitul Primelor Doamne și Domnilor. Nu voi uita adunarea noastră din Catedrala Sfânta Sofia din Kiev, un monument al arhitecturii ucrainene din secolul al XI-lea și un renumit punct turistic al capitalei.(…)Exact în urma cu șase luni și o zi mai târziu, războiul a venit în Ucraina. Nu ai recunoaște Kievul însorit și vesel de atunci. Și zonele dens populate strigă cu geamurile sparte. În fiecare zi, salvatorii scot cadavre de civili din dărâmăturile caselor bombardate.”, își incepe scrisoare deschisă Prima Doamnă a Ucrainei.

Olena Zelenski continuă să descrie cu tristețe cât de distrusă este Ucraina în aceste momente. Mai mult, sotia lui Volodimir Zelenski susține că supravietuitorii ucraineni au îmbătrânit cu zeci de ani.

Și noi, supraviețuitorii, am îmbătrânit cu zeci de ani pentru că ne îngropăm copiii și ne plângem părinții în fiecare zi. Dar prietenia noastră cu tine, stabilită la acel summit din august, s-a dovedit a fi mai puternică decât războiul.Când agresorul a atacat Ucraina, ați venit cu toții în ajutor. Cu toții ați acceptat greutățile noastre ca pe ale voastre. Mi-ați răspuns cererii și spuneți adevărul despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina, învingând falsurile Kremlinului.Donați proprii bani și organizați ajutor umanitar, aveți grijă de adăposturile pentru ucrainenii obligați să plece temporar și oferiți ajutor medical copiilor ucraineni care necesită tratament imediat.A fost o subestimare când am spus că noi suntem forța la Summit-ul nostru. Noi (și tu!) suntem Forța pentru Bine!Cu această scrisoare, vă mulțumesc tuturor și visez la oportunitatea de a vă îmbrățișa pe fiecare dintre voi în persoană.„, a mai transmis Olena Zelenksa.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page