Press "Enter" to skip to content

Omul strazii din Thailanda care a devenit erou

Un gest de onestitate si cinste a schimbat cursul vietii lui Waralop, un om al strazii din Thailanda. In timp ce se plimba pe strazile din capitala Bangkok, Waralop a gasit un portofel Hermes de firma, care continea echivalentul a 500 de euro, o suma uriasa pentru un thailandez obisnuit si o avere pentru un om fara venituri.

Desi avea doar 9 baht, aproximativ un leu in banii nostri, Waralop a mers imediat la politie sa anunte descoperirea. Politistii l-au ajutat sa localizeze proprietarul portofelului, Niity Pongkriangyos, un tanar om de afaceri din capitala, care a fost impresionat de actiunea lui Waralop.

Initial, proprietarul portofelului i-a oferit o recompensa, dar Waralop a refuzat categoric sa ia bani pentru o actiune de onestitate. Impresionat de acest gest, Pongkriangyos a decis sa ofere mai mult decat o recompensa. El l-a angajat pe Waralop la fabrica lui si i-a oferit o casa in care sa locuiasca.

De-a lungul vietii sale dificile, Waralop si-a castigat existenta prin vanzarea de sticle de plastic si alte obiecte gasite prin gunoaie. Pana in acel moment, nu avea nici un venit stabil si nu avea unde sa locuiasca. Prin urmare, oferta lui Pongkriangyos a fost un adevarat miracol pentru el.

Recunostinta lui Waralop

Waralop a fost profund miscat de gestul lui Pongkriangyos si nu s-a putut abtine sa nu planga. In timp ce era intervievat de un jurnalist, el a spus: „Sunt atat de fericit si recunoscator pentru ceea ce mi s-a intamplat. Am fost primit in casa lui si in fabrica lui. Este un mare om de afaceri si un erou pentru mine”.

In plus, Pongkriangyos a decis sa ajute si alti oameni din comunitatea sa, devenind astfel un exemplu de generozitate si bunatate. Waralop a primit o sansa la o viata mai buna si este determinat sa profite de aceasta oportunitate. El a declarat: „Voi lucra din greu si voi face tot ce este necesar pentru a ma descurca si pentru a ajuta si eu alti oameni in nevoie”.

Aceasta poveste de onestitate si bunatate a facut inconjurul lumii si a impresionat mii de oameni. Gestul lui Waralop si recunostinta lui Pongkriangyos ne amintesc ca umanitatea poate fi frumoasa si ca putem face bine in lumea in care traim.

Fie ca aceasta poveste sa fie un exemplu pentru noi toti sa fim cinstiti si sa ajutam pe cei din jurul nostru in orice fel putem.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page