Press "Enter" to skip to content

Oraşul din România unde oamenii pot primi gratis terenuri de 500 mp pentru a-și construi locuințe. Care sunt condiţiile

Vești bune pentru locuitorii unui oraș din România. Reprezentanții primăriei oferă terenuri gratis pentru o anumită categorie de cetățeni. Iată despre ce este vorba și care sunt condițiile.

  • Reprezentanții primăriei unui oraș din România oferă terenuri gratis
  • Cine sunt cetăţenii care le pot primi
  • Ce condiții trebuie să îndeplinească

Primăria Ploieşti oferă terenuri de câte 500 mp sau 1 ha de teren arabil în extravilan. Până în prezent, 11 oameni au devenit proprietari, scrie observatornews.ro.

În Ploiești, oamenii pot primi gratis terenuri de 500 mp pentru a-și construi locuințe

Anul trecut, potrivit informațiilor sursei menționate anterior, în evidenţa municipalităţii se aflau 26 de cereri nesoluţionate formulate de persoane care au calitatea de veterani de război, precizează municipalitatea.

„Potrivit art. 8 din Legea nr.44/1994 privind veteranii de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ‘drepturile decurgând din calitatea de veteran de război decorat, legate de împroprietărirea cu loc de casă sau echivalent, sunt transmisibile moştenitorilor legali, dacă titularul a depus cererea de obţinere a acestor drepturi în timpul vieţii’. De asemenea, la art. 13 litera b din Legea nr.44/1994 privind veteranii de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se specifică faptul că beneficiarii acestui act normativ sunt îndreptăţiţi la „împroprietărirea cu 500 m2 pentru loc de casă … sau, dacă acest lucru nu este posibil, cu 1 ha teren arabil în extravilan’. Precizăm că municipiul Ploieşti nu deţine teren arabil în extravilan”, arată sursa citată.

Așadar, în prezent, așa cum menționam și anterior, 11 persoane au intrat în posesia terenurilor urmând ca, și celelalte 15 solicitări aflate în evidenţa administraţiei publice ploieştene să fie rezolvate.

„Precizăm că s-au transmis adrese persoanelor îndreptăţite pentru completarea dosarelor cu certificate de moştenitor şi declaraţii pe propria răspundere, autentificate, din care să reiasă faptul că nu li s-a atribuit veteranilor sau moştenitorilor acestora vreo suprafaţă de teren în vreo localitate din ţară, în calitate de beneficiari ai Legii nr.44/1994, republicată. După completarea dosarelor de către titularii cererilor/moştenitorii acestora, se va proceda la punerea în posesie a moştenitorilor şi, ulterior, le vor fi eliberate şi titlurile de proprietate”, mai scrie sursa citată.

Orașul din România unde va fi construit un spital nou

În curtea unităţii medicale de urgenţă din Alexandria va fi construit un spital nou. Noua clădire va fi dotată cu aparatură de ultimă generație, va avea subsol, parte şi cinci etaje și inclusiv heliport.

„Lucrările au început de ieri. Termenul de finalizare este luna septembrie a anului 2025. Valoare proiectului este peste 97 de milioane de lei, dintre care sunt fonduri guvernamentale, buget local și fonduri de la Banca Europeană de Investiții.”, a declarat Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page