Press "Enter" to skip to content

Părintele Ilarion Argatu: „Zi matale în gând această rugăciune și ai să vezi ce bine vei dormi și te vei odihni”

Primul gând e de la înger, când vrei să faci ceva. Ascultă de primul gând pentru că îngerul te apără.

Al doilea gând poate fi de la ăla întunecat, ca să te răzgândești și să nu mai faci fapta cea bună și să nu-ți meargă bine la ceea ce vei face.

-Părinte, ce să fac ca să nu mă mai chinuie gândul? Câteodată nu pot dormi nici noaptea, deodată mă trezesc și nu mai pot adormi de câte gânduri mă năpădesc.

-Este un duh neastâmpărat care se joacă cu mintea matale. Ai auzit de paza minții? Mintea trebuie păzită, că altfel se cuibăresc în ea tot felul de orătănii. Ai auzit de rugăciunea minții:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul„? Ia zi matale în minte această rugăciune și ai să vezi ce bine dormi și ai să te odihnești.

În timpul zilei, când simți că vine duhul, sufletul matale îl simte când se apropie, zici rugăciunea ca să găsească mintea matale ocupată. Nu lași mintea să alunece în gânduri necurate, o oprești, te gândești la altceva sau zici rugăciunea minții și scapi de chin.

Extras din Părintele Argatu V. Ioan, Răspunsuri duhovnicești la întrebările credincioșilor ale Părintelui Ilarion Argatu, Ed. Mila Creștină, 2005, pag. 131-132

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page