Press "Enter" to skip to content

Pe ce dată intră pensiile în luna octombrie. Care pensionari vor primi în plus 500 de lei gratis de la stat

Ministerul Muncii a anunţat că pensionarii care primesc sub 3.000 de lei pe luna vor primi ajutoare din partea statului în această lună. Daniel Baciu, şeful Casei de Pensii, a precizat pe ce dată intră pensiile în octombrie, dar și banii pe care îi vor primi în plus anumiți pensionari.

Pe ce dată intră pensiile în luna octombrie. Potrivit Ministerului Muncii, ajutoarele de la stat sunt de 500 lei pentru pensionarii care au sub 1.500 de lei lunar, 400 de lei cei care au între 1.501 lei şi 2.000 de lei, și 300 de lei pentru cei cu venituri între 2.001 și 3.000 de lei. De altfel, taloanele de pensii cu ajutoare au și fost tipărite și vor ajunge la oameni odată cu pensiile plătite prin mandat poștal, iar de la 12 octombrie vor fi alimentate conturile pentru beneficiarii care primesc banii pe card.

Peste 4 milioane de pensionari se vor bucura de această a doua tranșă a ajutorului financiar. Această măsură are ca scop sprijinirea pensionarilor cu venituri mai mici, contribuind la îmbunătățirea nivelului lor de trai. Astfel, pensionarii din România pot aștepta cu nerăbdare achitarea pensiilor în luna octombrie, împreună cu a doua tranșă a ajutorului financiar, care vine în sprijinul celor cu venituri mai mici. Aceste măsuri reprezintă un efort pentru a asigura o viață mai bună pentru pensionari și pentru a combate inechitățile în sistemul de pensii.

Aceasta este a doua tranșă a ajutorului pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei pe lună şi va fi livrată în octombrie împreună cu pensiile, așa cum prevede OUG nr. 168/2022.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page