Press "Enter" to skip to content

Pensiile românilor vor crește prin reevaluarea dosarelor de pensie.

Pensiile romanilor vor creste prin reevaluarea dosarelor si consolidarea principiului contributivitatii, conform presedintelui Casei de Pensii, Daniel Baciu. Acesta a declarat ca evaluarea dosarelor de pensie este cel mai important obiectiv al Casei Nationale de Pensii, in vederea eliminarii inechitatilor acumulate de-a lungul timpului in sistemul public de pensii.

Evaluarea dosarelor de pensie, prioritatea Casei Nationale de Pensii

Prin reevaluarea dosarelor de pensie, se urmareste eliminarea inechitatilor existente in sistemul public de pensii si consolidarea principiului contributivitatii, in vederea cresterii pensiilor mici raportate la pensiile care au beneficiat de conditii mai avantajoase la deschiderea drepturilor.

Aceasta evaluare este considerata cea mai importanta prioritate a Casei Nationale de Pensii, necesitand mobilizare maxima si efort suplimentar din partea lucratorilor din casele de pensii. Presedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, analizeaza activitatea colegilor sai, mergand in teritoriu pentru a monitoriza procesul de evaluare a dosarelor de pensie.

  Pensiile comunitare, o alta prioritate a CNPP
Acest schimb electronic de date ajuta Casei Nationale de Pensii in vederea instrumentarii dosarelor de pensie internationale, fiind un proces complex care necesita o atentie deosebita. Presedintele Baciu a declarat ca pensiile comunitare reprezinta o alta prioritate a CNPP, avand in vedere numarul mare de romani din afara granitelor care au ajuns la varsta de pensionare si trebuie ajutati pentru a aplica la o pensie.

Aceasta eforturi depuse de CNPP sunt menite sa sprijine romanii si sa le asigure un nivel mai ridicat al pensiilor, consolidand principiul contributivitatii si eliminand inechitatile existente in sistemul public de pensii.

  Ce inseamna aceste schimbari pentru pensiile romanilor?
Prin evaluarea dosarelor de pensie si consolidarea principiului contributivitatii, se urmareste cresterea pensiilor mici raportate la pensiile care au beneficiat de conditii mai avantajoase la deschiderea drepturilor. Astfel, romanii care au avut contributii mai mari la sistemul public de pensii vor beneficia de pensii mai mari, iar inechitatile din sistem vor fi eliminate.

De asemenea, prin sprijinirea romanilor din afara granitelor in vederea aplicarii la o pensie, se urmareste asigurarea unui nivel mai ridicat al pensiilor acestora. Toate aceste schimbari vor avea un impact pozitiv asupra vietii romanilor si vor contribui la imbunatatirea sistemului public de pensii.

Prin evaluarea dosarelor de pensie si consolidarea principiului contributivitatii, se urmareste eliminarea inechitatilor existente in sistemul public de pensii si cresterea pensiilor mici raportate la pensiile care au beneficiat de conditii mai avantajoase la deschiderea drepturilor. De asemenea, sprijinirea romanilor din afara granitelor pentru aplicarea la o pensie va contribui la asigurarea unui nivel mai ridicat al pensiilor acestora. Toate aceste schimbari sunt menite sa sprijine romanii si sa imbunatateasca sistemul public de pensii.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page