Press "Enter" to skip to content

Pepenii de Dăbuleni, un lux pentru tot mai mulți români. Cât a ajuns să coste un kilogram

Pepenii de Dăbuleni, vedetele sezonului, au ajuns în piețele din România, însă sunt un lux pentru tot mai mulți români. Prețul este unul destul de piperat, și sunt mai scumpi decât cei aduși din Turcia și Grecia. Cât a ajuns să coste un kilogram.

  • Cât a ajuns să coste kilogramul de pepene de Dăbuleni în piețele din România
  • Frcutul, un lux pentru tot mai mulți români

După cum îi spune și numele, 92% din pepenele verde conține apă. Nu e de mirare că este cel mai frecvent fruct consumat în această perioadă și este perfect pentru a rămâne împrospătat și hidratat într-o zi fierbinte de vară. Fără îndoială, pepenii de Dăbuleni, care au apărut în piețele din România sunt vedetele sezonului.

Cât a ajuns să coste kilogramul de pepene de Dăbuleni în piețele din România

Pepenele verde este o gustare dulce perfectă, hrănitoare și gustoasă. O bucată de pepene verde conține: 46 de calorii, 12 grame de carbohidrați, vitamina A, vitamina C, potasiu, vitamina B6, Zero grăsimi, colesterol sau sodiu.

Vitamina A este importantă pentru sănătatea pielii și a ochilor. Vitamina B6 vă ajută corpul să descompună proteinele pe care le consumi și este, de asemenea, importantă pentru sistemul imunitar și pentru funcția nervoasă. Vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar și ajută la absorbția fierului. Potasiul este util în scăderea tensiunii arteriale și este important și pentru funcționarea nervilor.

Pepenii se numără sunt printre fructele preferate ale românilor, însă celebrii pepeni de Dăbuleni sunt un lux pentru tot mai mulți cumpărători.

Potrivit presei locale, într-o piață din Brașov, prețul pepenilor verzi variază între patru și cinci lei pe kilogram, în timp ce pepenii galbeni sunt mai scumpi, fiind vânduți la prețul de șapte lei pe kilogram, scrie BizBrașov.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea mult pepene

Cantitățile moderate de pepene nu prezintă un risc serios pentru sănătate pentru majoritatea oamenilor, dar unii ar putea avea anumite probleme de sănătate.

– Diabet: Pepenele verde este un fruct cu conținut natural de zahăr. Persoanele cu diabet trebuie să țină cont de acești carbohidrați în planul lor zilnic de masă.

– Alergie: Unii pot dezvolta simptome ale unei reacții alergice, cum ar fi urticarie, umflare și dificultăți de respirație după ce au mâncat pepene verde. Dacă se întâmplă acest lucru, persoana are nevoie de asistență medicală, deoarece uneori poate duce la anafilaxie, care este o afecțiune ce pune viața în pericol.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page