Press "Enter" to skip to content

Pescarii din Taiwan salvează pui nenăscuți de rechin

Pescarii taiwanezi salvează 68 de pui nenăscuți de rechin-tigru

Un grup de pescari din Taiwan a reușit să salveze un număr impresionant de pui nenăscuți de rechin-tigru. Aceștia au ajuns să salveze 68 de pui din interiorul mamelor decedate, încercând astfel să protejeze specia de rechin. Supraviețuitorii au fost duși la un centru de studii marine pentru a fi evaluați și observați.

 Pescarii taiwanezi salvează rechinii-tigru
Pentru a-și asigura traiul, mulți pescari din Taiwan pescuiesc rechinii-tigru și îi comercializează. Însă, în ultima vreme, au început să se implice în protejarea acestei specii, prin salvarea puiilor nenăscuți din interiorul mamelor decedate.

Primul rechin salvat a avut o greutate de aproape 500 de kilograme și pescarii au reușit să salveze 38 de pui din interiorul ei. În ziua următoare, a fost capturată și a doua femelă, ce cântărea 220 de kilograme și urma să aducă pe lume 37 de pui. Sarcina acesteia din urmă era mai puțin dezvoltată, astfel încât 7 dintre pui nu au supraviețuit.

 Rechinii-tigru, o specie vulnerabilă
Specia de rechin-tigru se numără printre cele mai vulnerabile din lume, dat fiind faptul că este vânată în mod constant pentru carnea sa și pentru a fi utilizată în medicina tradițională chineză. În plus, acești rechini sunt afectați și de poluarea marină și de distrugerea habitatelor lor naturale.

Însă, acțiunile pescarilor taiwanezi arată că există oameni care se implică în protejarea acestor creaturi marine. Prin salvarea puiilor nenăscuți, aceștia speră să poată contribui la refacerea populației de rechini-tigru.


Acțiunea pescarilor taiwanezi de a salva puii nenăscuți de rechin-tigru este o dovadă că există speranță pentru această specie vulnerabilă. Este important ca oamenii să înțeleagă importanța protejării acestor creaturi marine și să se implice în acțiuni care să le asigure supraviețuirea. Sperăm că aceste acțiuni vor continua și că populația de rechini-tigru se va recupera în viitorul apropiat.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page