Press "Enter" to skip to content

Planta pe care o arzi și te scapă de mirosurile neplăcute din casă. Durează doar 10 minute!

Știați că plantele de interior pot elimina poluarea și pot reduce dioxidul de carbon din casa dumneavoastră? Cu toate acestea, majoritatea populației este măcinată de modalitatea de a scăpa de mirosurile neplăcute din casă, deoarece încăperea poate fi acaparată de astfel de mirosuri de la fum, gătit, mucegai sau chiar și de la animalele de companie. Astfel, există plante care pot purifica aerul în mod natural și vă pot face casa să miroasă proaspăt și frumos, iar cel mai edificator exemplu ar fi dafinul. Acesta este o plantă care te scapă, cu siguranță, de mirosul neplăcut din casa ta!

Planta pe care o arzi și te scapă de mirosurile neplăcute din casă

Dacă doriți să purificați aerul din casă, atunci ardeți 2-3 frunze de dafin ascuțite în casă! Fumul și mirosul care provine din arderea frunzelor sănătoase va purifica aerul interior al casei tale, în doar 10 minute. În afară de asta, antioxidanții prezenți în frunzele de dafin îți vor aduce liniște sufletească.

Arderea frunzelor de dafin este o tradiție străveche despre care se spune că ajută în toate cazurile, de la anxietate și stres până la diabet și cancer de sân, deși dovezile științifice din jurul acestei metode lipsesc.

6 beneficii uimitoare pentru sănătate ale arderii frunzelor de dafin

  • Tratează diabetul. Consumul acestor frunze de dafin poate scădea nivelul de zahăr și îți poate îmbunătăți sănătatea inimii.
  • Reduce anxietatea. Frunzele de dafin conțin linalool, un compus cunoscut pentru tratarea anxietății.
  • Îmbunătățește sănătatea inimii.
  • Stimulează imunitatea.
  • Îndepărtează mătreața.
  • Previne insomnia.

Plante benefice în purificarea aerului din casa ta!

Iată exemple de alte plante benefice în purificarea aerului din casa ta!

Rozmarin

La fel ca majoritatea plantelor, frunzele în formă de ace ale rozmarinului sunt bune purificatoare de aer care ajută la absorbția mirosurilor din interior. Totuși, ele eliberează în același timp o aromă liniștitoare care poate îmbunătăți și funcția cognitivă. Acestea fiind spuse, nu e de mirare că mulți oameni folosesc această plantă pentru gătit și pentru a o bea sub formă de ceai de plante!

Busuiocul

Crescând până la aproximativ un metru și jumătate, această plantă poate fi cultivată cu ușurință în multe climate diferite. Busuiocul este cunoscut pentru reducerea cantității de dioxid de carbon din interiorul casei și este, de asemenea, un condiment excelent. Ca să nu mai spunem că are și o aromă bogată și un gust răcoritor!

Iasomia

Nu numai că iasomia are un miros foarte plăcut, dar acționează și ca un magnific purificator de aer și are o serie de proprietăți vindecătoare. Această plantă albă este de obicei ieftină și reprezintă un accesoriu excelent pentru bucătărie sau baie, unde aerul poate deveni puțin mai poluat.

Mușcată (Geranium) 

Această plantă de interior are o aromă puternică, dar este un excelent repelent de țânțari și un purificator de aer. Cea mai bună parte despre geranium este că poate trăi fără apă timp de două săptămâni în timpul zilelor reci, ceea ce îl face o opțiune perfectă pentru vremea rece din toamnă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page