Press "Enter" to skip to content

Poliția face ravagii! Se dau amenzi usturătoare dacă faceți asta

În ultima perioadă s-au schimbat multe legi la noi în țară si au fost impuse reguli noi. Aflăm acum că legea s-a înăsprit pentru anumiți români, iar amenzile pe care le riscă sunt unele extrem de mari. Vezi la ce trebuie să ai grijă de acum inainte.

Amenzi dure pentru cei care circula cu trotineta

Politiștii au demarat controale în aproape toată țara și au amendat până acum peste 1.000 de persoane care s-au abătut de la legislația în vigoare. Mai exact, cei care circulă cu trotinetele electrice uită că trebuie și ei să respecte mai multe reguli importante, pentru ca traficul să nu aibă probleme.

 Poliția a efectuat mai multe controale în ultimele zile, pentru a se asigura că oamenii respectă regulile si nu încurcă traficul și a dat o mulțime de amenzi. Până acum, au fost amendați peste 1.000 de bicicliști și persoane care mergeau cu trotineta electrică.

Încă de acum doi ani s-a stabilit impunerea unor reguli clare pentru cei care circulă xu trotineta, având în vedere că este un mijloc de circulație foarte utilizat. Prin OUG 13/2020, acestea au început să se aplice efectiv abia în toamna lui 2021, după apariția HG 1.075/2021, dar mulți au uitat deja de ele.

Reguli noi pentru circulația cu trotinetele

Legea a stabilit că poți circula cu trotineta doar dacă ai cel puțin 14 ani, iar până la 16 ani, obligatoriu purtand cască. De asemenea, trotineta poate fi condusă doar pe drumurile unde viteza este de 50 km/h.

De asemenea, trotinetele electrice trebuie conduse numai în linie dreaptă pe drumurile publice (urmărind traseul acestora), iar schimbarea direcției de mers se face „prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea, cu respectarea regulilor privind circulația vehiculelor trase sau împinse cu mâna”, așa cum scrie în regulamentul de aplicare a Codului Rutier (HG 1.391/2006).

Sanctiunile sunt cuprinse între 580 lei și 725 de lei. Există însă și cazuri în care se pot primi amenzi și mai mari, de până la 1.160 lei, dacă trotineta nu are luminile necesare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page