Press "Enter" to skip to content

Povestea lui Nicolae Stanciu, căpitanul care a dus România din nou la Euro. Detalii neștiute din viața fotbalistului

Nicolae Stanciu este căpitanul naționalei României și totodată un jucător de bază pentru echipa lui Edi Iordănescu. Jucătorul în vârstă de 31 de ani a fost un factor important al victoriei din primul meci din cadrul Campionatului European 2024 din Germania, dar și în timpul calificărilor pentru Euro.

Căpitanul naționalei a deschis scorul în duelul cu Ucraina printr-un șut de neoprit în vinclul porții apărate de Lunin. Efortul depus de Stanciu pe parcursul partidei este evidențiat de ovația primită la ieșirea sa de pe teren de la fani și colegi, dar și de premiul de Jucătorul Meciului.

„A fost golul carierei mele. Acest tricou înseamnă totul pentru mine. Să marchezi la o finală de EURO și să câștigi în felul în care am făcut-o, este pur și simplu incredibil”, a spus el la finalul meciului.

„Susținerea fanilor a fost unică, nu am mai simțit așa ceva până acum. Frații mei, tatăl meu și soția mea, toți aveau lacrimi în ochi. Aș vrea să le mulțumesc tuturor și sper că i-am făcut foarte fericiți astăzi. Trebuie să le mulțumim tuturor și sper că vor sărbători. Ceea ce am făcut astăzi a fost pur și simplu senzațional”, au mai spus ei.

La nivelul echipelor de club, Nicolae Stanciu joacă la FC Damac, echipă din prima ligă a Arabiei Saudite. Stanciu nu este singurul român de la Damac, Cosmin Contra este antrenorul ocupantei locului 10 din Premier League-ul Arabiei. Mijlocașul român are 6 goluri și 7 assisturi la Damac.

Stanciu a mai jucat în străinătate la Wuhan Three Towns (China), Slavia Praga (Cehia), Al Ahli SC (Arabia Saudită), Sparta Praga (Cehia) și Anderlecht (Belgia). În România a jucat la Sporting Vaslui timp de 2 sezoane și la FCSB 4 sezoane, potrivit Transfermarkt.

Stanciu a adăugat diverse trofee la palmaresul său pe parcursul unei cariere în care a reușit să joace la numeroase cluburi. În țară a reușit să câștige de 2 ori campionatul, 3 Cupe ale României și o singură Super Cupă cu FCSB. În fotbalul din străinătate, Stanciu a reușit să câștige: un campionat și o Super Cupă cu Anderlecht (Belgia); de 2 ori campionatul și o singură dată cupa internă cu Slavia Praga (Cehia); un campionat al Chinei și o Super Cupă cu Wuhan Three Towns (China).

Nicolae Stanciu a bifat al 71-lea meci la națională cu victoria de astăzi împotriva Ucrainei, scor 3-0.

Îi place să pescuiască

Nicolae Stanciu este pasionat de pescuit. În timpul liber, îi place să meargă la pescuit, considerând această activitate ca o modalitate de relaxare și deconectare de la stresul competițiilor. 

Stanciu este căsătorit cu Andreea Beldean, iar cei doi formează un cuplu de mulți ani. Sunt foarte discreți în privința vieții lor private și rareori fac declarații publice despre relația lor. \Este cunoscut pentru credința sa profundă și deseori postează pe rețelele de socializare citate biblice sau mesaje legate de credință. A declarat că religia joacă un rol important în viața sa și îl ajută să rămână echilibrat și concentrat.

L-a avut idol pe Ronaldinho

Datorită viziunii sale de joc și a abilităților tehnice, colegii și fanii l-au supranumit „Magicianul”. În copilărie, Stanciu îl idolatriza pe Ronaldinho. Într-un interviu, a povestit că unul dintre cele mai memorabile momente ale carierei sale a fost întâlnirea cu Ronaldinho în persoană, o experiență pe care o descrie ca fiind „de neuitat”.

Are câteva superstiții și ritualuri înainte de meciuri, cum ar fi purtarea unui anumit tip de ghete și ascultarea aceleași melodii pentru a se motiva și a se concentra. A declarat în mai multe interviuri că a fost influențat de mari fotbaliști precum Zinedine Zidane și Andres Iniesta, încercând să învețe și să își îmbunătățească jocul prin studierea stilului lor. Stanciu investește în dezvoltarea sa personală, lucrând cu antrenori personali pentru a-și îmbunătăți atât performanța fizică, cât și mentală pe teren.

România va începe Campionatul European de fotbal luni, 17 iunie, cu Ucraina. Următorul meci va fi pe 22 iunie, cu Belgia, iar ultima partidă din grupă va fi cu Slovacia pe 26 iunie.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page