Press "Enter" to skip to content

Premierul Slovaciei a fost împușcat la Bratislava

Premierul Robert Fico a fost împușcat în Handlová și a fost transportat la spital. Împușcăturile au fost trase în fața Casei de Cultură, unde se întrunea guvernul, când premierul a venit printre oameni.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri că este şocat să afle de faptul că Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat şi că îi doreşte însănătoşire completă şi rapidă. Şeful statului condamnă cu fermitate astfel de acte extremiste care ameninţă valorile noastre europene fundamentale. ”Şocat să aflu de faptul că Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat. Îi doresc însănătoşire completă şi rapidă”, a scris preşedintele Iohannis pe platforma X.

”Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste, care ameninţă valorile noastre europene fundamentale”, mai spune preşedintele în mesaj.

UPDATE: Premierul Marcel Ciolacu a transmis miercuri că este profund şocat de veştile venite din Slovacia, el arătând că transmite gândurile sale cele mai sincere premierului slovac Robert Fico şi că astfel de acte extreme nu au nicio justificare.

”Sunt profund şocat de veştile venite din Slovacia. Transmit gândurile mele cele mai sincere premierului slovac Robert Fico. Astfel de acte extreme nu au nicio justificare, iar autorii trebuie să fie traşi la răspundere”, este mesajul premierului Marcel Ciolacu, pe platforma X.
Premierul slovac Robert Fico a fost rănit într-un atac armat, în urma unei şedinţe de Guvern, miercuri, potrivit agenţiei TASR, relatează Reuters.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat la Bratislava, după o ședință de guvern, relatează presa slovacă. El a fost transportat a spital. 

Premierul slovac e în stare gravă la spital, după ce a fost împușcat de cinci ori, în stomac și piept.

Fico a participat la o întâlnire cu mai multe persoane, la un centru cultural din Bratislava. Un reporter al publicației Denník N a relatat că a auzit mai multe focuri de armă și i-a văzut pe ofițerii de securitate ridicându-l de pe jos pe Fico și băgându-l într-o mașină.

Presupusul atacator a fost reținut de poliție. Poliția a izolat zona din jur, iar centrul comunitar a fost evacuat. Gărzile de securitate au avut grijă de siguranța celorlalți membri ai guvernului, scrie publicația Dennik.Robert Fico, președintele unui partid populist, s-a remarcat printr-o retorică pro-rusă și anti-occidentală.

Robert Fico a câştigat alegerile legislative din 30 septembrie 2023 în urma unei campanii electorale în care a pledat pentru încetarea ajutorului militar oferit Ucrainei, combaterea migraţiei ilegale şi o politică independentă a Slovaciei faţă de agenda promovată de Bruxelles şi de SUA.

El s-a pronunţat, de asemenea, împotriva liberalismului politic, a activităţilor organizaţiilor neguvernamentale şi a acordării a mai multor drepturi pentru persoanele transgender.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page