Press "Enter" to skip to content

Președintele Klaus Iohannis, în vizită la tabăra pentru refugiați. Ce a găsit șeful statului acolo

Președintele Klaus Iohannis a mers astăzi în vizită la tabăra pentru refugiați, unde se află adăpostiți o mulțime de oameni fugiți din Ucraina. Șeful statului merge acolo pentru a-i încuraja pe cei încercați de război și urmează să facă declarații importante în ceea ce privește această situație.

Klaus Iohannis, în vizită la Siret

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului va face sâmbătă, la ora 16.00, o vizită la tabăra mobilă pentru refugiați de la Siret, județul Suceava. Acolo au ajuns în jur de 2.050 de refugiați, dar 1782 dintre aceștia au plecat spre alte locuri de cazare temporară sau spre alte destinații, unde se află rudele, prietenii lor.

Președintele va face declarații despre situația din Vama Siret și va prezenta planurile pe care le are cu refugiații de acolo, care au nevoie de ajutor mereu, până când lucrurile revin la normal în țara lor. România este principala țară care s-a implicat în sprijinul vecinilor noștri și o va face până la finalul războiului.

Conform Prefecturii Suceava, sâmbătă dimineața, în tabără erau 268 de persoane și erau disponibile 134 de locuri. Peste 100.000 de români au intrat pe teritoriul românesc, dar mulți dintre ei au plecat către alte țări sau la locuri de cazare oferite de patronii de pensiuni, la rude.

Peste 1,2 milioane de oameni au fugit din Ucraina în țările vecine de când Rusia a intrat în război. Din numărul total, aproximativ jumătate de milion dintre cei care au fugit sunt copii, plecați alături de mame și bunici, având în vedere că tații lor au rămas să lupte pentru țară. Refugiații pleacă în țările vecine și sunt disperați de situația în care se află, dar acolo găsesc sprijin din orice punct de vedere.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page