Press "Enter" to skip to content

Preţ carburanţi 26 iulie 2022. Cât costă litrul de benzină şi motorină

Benzina şi motorina standard se comercializează marţi în România cu preţuri cuprinse între 8.28 lei/l și 9.03 lei/l.

Litru de benzină standard se vinde marţi cu preţuri între 8.28 lei la o staţie Petrom din Bucureşti şi 8.4 lei la OMV şi Lukoil.

Motorina standard este mai scumpă decât benzina. Un litru de motorină standard se vinde marţi cu 8.96 lei la o staţie Petrom din zona Cotroceni. Cel mai mare preţ pentru litru de motorină este 9.03 la mai multe staţii Petrom din zona de nord a Capitalei, potrivit monitorulpreturilor.ro.

Litrul de benzină premium variază între 8.53 lei la Lukoil şi 9,03 la OMV.

Motorina premium se vinde marţi, 26 iulie 2022, cu preţuri între 9,32 la Petrom în Cotroceni şi 9,36 lei la Lukoil pe Şoseaua Străuleşti.

Preţul motorinei va sări în aer. Analiza care dă fiori şoferilor cu maşini diesel

Preţul motorinei va sări în aer! Motorina se îndreaptă spre noi majorări de preţuri la pompă, iar șoferii din Europa care folosesc mașini diesel vor fi mai afectați comparativ cu cei care au automobile pe benzină, arată o analiză realizată de Reuters. Restricţiile cu privire la importurile de motorină din Rusia, impuse după invazia din Ucraina, au subminat statutul motorinei de alternativă ieftină la benzină în Europa, agravând o criză a costului vieţii în regiune.

„În mod fundamental, Europa nu poate supravieţui fără motorina rusească”, susţine Kevin Wright, analist la firma de consultanţă Kpler.

Datele analizate de Energy Aspects şi Wood Mackenzie arată că diferenţa de preţ dintre motorină şi benzină va ajunge la aproximativ 25 de dolari per baril în trimestrul patru, de la aproximativ 13 dolari per baril în trimestrul al doilea.

„Dacă foloseşti un automobil pe motorină, probabil că vei fi afectat puţin mai mult decât dacă utilizezi unul pe benzină”, explică un analist pentru Reuters.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page