Press "Enter" to skip to content

Prietenele au râs de mamă când le-a zis că își pune băiatul să facă curat, că îl învață să gătească, să spele. I-au zis că îl transformă în fetiță, dar când au aflat adevăratul motiv le-a venit să plângă. Uite de ce face asta

Anul trecut, o mamă de numai 22 de ani din Michigan, SUA, era aspru criticată pentru că posta fotografii pe internet în care apărea fiul ei care făcea treburi în casă, de la curățenie, până la gătit. Numele ei este Nikkole Paulun, ea își crește singură cei doi copii, pe Lyle, în vârstă de 7 ani, și pe Ellie, de un an și jumătate.

Nikkole muncește din greu pentru a avea grijă de copiii ei și, în același timp are grijă să fie pentru ei un exemplu bun. Să îi învețe să fie membri productivi ai societății, care știu să tundă iarba, să își spele singuri hainele, să își gătească singuri.

Iată cum a explicat femeia, în momentul în care a început să fie criticată:

,,Îmi învăț fiul să gătească și să facă treburi prin casă. De ce? Pentru că gospodăria nu e numai pentru femei. Fiindcă într-o zi s-ar putea să se trezească că locuiește singur, trăind pe cont propriu și să aibă nevoie, dar să nu știe cum să își spele hainele, să nu știe că nu trebuie să mănânce mâncare de la fast-food în fiecare zi. Fiindcă într-o zi poate va dori să impresioneze o fată cu o masă gătită de mâinile lui. Fiindcă într-o zi, când va avea copii și soție, va fi nevoit să facă tot felul de lucruri prin casă. Pentru că trăiesc într-o generație de oameni care se plâng că școala nu ne învață cum să gătim, cum să spălăm, cum să facem un nod de cravată, sau cum să ne plătim facturile. Fiindcă a-l învăța pe fiul meu cum să facă aceste lucruri și cum să fie un membru productiv al acestei societăți, atât afară, cât și în casă, TOATE ASTEA încep cu MINE. Fiindcă e în ordine să îți lași copilul să fie copil, dar să îl înveți în același timp lecțiile valoroase pe care trebuie să le știe până când va crește. Fiul meu nu va fi niciodată ,,prea bărbat” ca să gătească sau să facă curat în casă. El va fi un bărbat blând și bun care poate intra în casă după ce a schimbat un cauciuc pentru a verifica friptura la cuptor. Va fi un bărbat care își poate sorta singur hainele pentru a le spăla, dar care știe să taie și iarba. Părinți, vă rog să vă amintiți că un bărbat care crede că nu trebuie să gătească și nici să facă curat a fost odată un băiețel pe care nimeni nu l-a învățat ce e mai bine”

Iată și postarea unde explică asta:

Studiile arată că dacă copiii sunt lăsați să facă treabă prin casă ei vor crește mai independenți și vor avea mult mai mult succes în cariera pe car eși-o vor alege. Asta fiindcă dacă cresc având multă responsabilitate, mai târziu vor avea încrederea pentru a prelua inițiativa și pentru a avea țeluri înalte.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page