Press "Enter" to skip to content

Primul oraș din România care va avea taxi aerian. Îți vei putea comanda un avion prin aplicație. Care va fi prețul acestui serviciu

V-ați întrebat vreodată cum ar fi dacă ați putea comanda un avion în loc de o mașină de taxi? Ei bine, va fi posibil chiar în România. Iată primul oraș din țara noastră care va inființa acest serviciu.

  • Care va fi prețul pentru o cursă cu taxi aerian
  • Noul serviciu va fi disponibil în curând

România va avea primul oraș din țară cu taxi aerian. Vei putea comanda avion prin aplicație

Unii ar spune că e doar un vis, dar e cât se poate de adevărat. Aeroportul Internațional Satu Mare va fi poartă de îmbarcare pentru clienții care își doresc ca mijloc de transport de agrement avionul. Acest serviciu va fi la fel ca cel de taxi, însă nu cu mașina, ci cu un avion de mici dimensiuni care va face deplasări în mai multe zone din țară într-un timp foarte scurt.

„În ultimii ani am făcut foarte multe călătorii în Franţa, la Paris, acolo se practică foarte mult zborurile acestea de agrement. E un pic anormal să parcurgi un traseu de 150 de km în 3-4 ore sau chiar mai mult”, a declarat Mihai Pătrașcu, director Aeroport Satu Mare, potrivit Observatornews.ro.

Directorul Aeroportului din Satu Mare mai mărturisește că 90% din fonduri vor fi de la Uniunea Europeană, iar 10% pentru acest proiect vor veni din partea județului.

El precizează că acest serviciu ar putea fi foarte folosit, iar aplicația ar funcționa exact ca cele de ridesharig deja existente în țară noastră.

Cât ar urma să coste o cursă cu taxi aerian

Cel mai scump zbor ar ajunge la 200 de euro, însă în cazul în care sunt mai mulți pasageri care merg în aceeași destinație, atunci costurile se vor putea împărți la fel ca și la serviciul de taxi cu mașina.

”Va fi o bursă de transport aerian. Sigur că vorbim de ceva privat într-o primă fază. Pe de o parte vor fi înregistrate avioanele sau aeronavele care doresc să fie implicate în program. Iar pe de altă parte sunt nevoile de călătorie ale pasagerilor sau ale doritorilor”, a mai spus Mihai Pătrășcanu.

Softul de taxi aerian ar urma să fie gata deja din toamnă sau cel mai târziu în primăvara anului viitor. Până în acest moment au fost identificate 30 de astfel de aparate de zbor ce ar putea fi incluse pe această platformă.

„Mi-a plăcut ideea domnului director de la început, de când mi-a împărtăşit-o. Ăsta va fi viitorul. Trăim în secolul vitezei, secolul 21, asta este nevoia”, a declarat Dumitru Tănase, manager aerodrom Bistrița Năsăud.

Deja în Spania, taxiurile zburătoare ar putea să funcționeze între Barcelona și localitatea Santiago de Compostela încă din acest an, iar în Londra din anul 2025.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page